woensdag 17 juli 2024
28 C
Paramaribo
21.3 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Defensie prijst nieuwe leiders na voltooien Voortgezette Officiersopleiding

lees ook ...

Inbraak in Sint-Jozefkerk: Grote schade en diefstal

Inbrekers hebben vrijdag de Sint-Jozefkerk in Geyersvlijt geplunderd. De ongewenste bezoekers hebben de kerk bezocht en aanzienlijke schade aangericht. De dieven zijn via een raam binnengekomen en heb...

Op donderdag 16 november 2023 ontvingen 16 officieren hun diploma na succesvolle afronding van de Voortgezette Officiersopleiding (VOO) aan de Militaire Academie (MA). Kolonel Werner Kioe A Sen, bevelhebber van het Nationaal Leger, benadrukte dat de afgestudeerde officieren nu beschikken over de nodige tools om op hogere niveaus binnen de krijgsmacht te functioneren.

Tijdens de diploma-uitreiking stelde Kioe A Sen dat leiderschap cruciaal is voor acceptatie binnen de hiërarchie. Hij moedigde de officieren aan om niet alleen een meerwaarde te zijn, maar ook teamspelers in de defensieorganisatie. Majoor Brian Landveld, commandant van de MA, merkte op dat van de oorspronkelijke 20 studenten 16 de eindstreep haalden.

Hij drukte de geslaagden op het hart om de opgedane kennis in de praktijk te brengen en succes als leider te meten aan de prestaties van hun team in afwezigheid van de leider. Minister Krishna Mathoera van Defensie prees het opleidingsinstituut voor het afleveren van competente leiders.

Ze benadrukte het belang van investeren in personeel en onderstreepte het aspect van integriteit als essentieel voor het behoud van vertrouwen en gezag. Momenteel is de Voortgezette Officiersopleiding de hoogste militaire opleiding in Suriname, maar dit zal veranderen in december met de start van een eigen Bevelvoerings- en Stafopleiding door het Instituut voor Defensie Opleidingen (IDO).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Defensie prijst nieuwe leiders na voltooien Voortgezette Officiersopleiding