maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.8 C
Amsterdam
4.5
(2)

Minister Defensie over preventieve zorg militairen

lees ook ...

Dorpelingen Donderskamp willen problemen zelf vastleggen

Medewerkers van Bureau VIDS en dorpelingen van Konomerume (Donderskamp) hebben een aanvang gemaakt met een multimedia training, die tot en met maandag duurt. De bewoners van Konomerume kunnen hierdoor...

Minister Krishnakoemarie Mathoera van het ministerie van Defensie bracht op 18 december een bezoek aan het  F.A.C. Dumontier Militair Hospitaal. Zij kreeg daarbij een rondleiding en presentatie van wat er daar gedaan wordt. De minister haalde aan dat de gezondheidzorg van militairen en vooral de preventieve zorg zeer belangrijk is. 

De bewindsvrouw ziet graag dat de focus meer gelegd  wordt op de preventieve zorg. Er zou moeten worden nagegaan hoeveel militairen lijden aan hart- en vaatziekten en wat de belangrijkste doodsoorzaken zijn. De minister wil dat er data wordt verzameld, zodat er de komende periode preventief beleid gemaakt kan worden voor het ziekenhuis. Ook gewone burgers die in het militaire ziekenhuis komen te liggen zullen de preventieve zorg genieten.

Tijdens de rondleiding kon minister Mathoera zelf zien onder welke omstandigheden er gewerkt wordt. Het probleem met de polikliniek, die bij haar aantreden niet in gebruik was, is intussen opgelost. Medicijnen die dreigden te vervallen, zijn verkocht en de apotheekruimte is verhuurd aan een bedrijf. Er is een nieuwe ruimte ingericht en patiënten kunnen nu direct na doktersbezoek hun medicijnen ontvangen.

Enkele ruimten van het Militair Hospitaal zijn al enige tijd ter beschikking gesteld aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Zo zijn er de afdeling verloskunde en ook de Jeugdtandverzorging ondergebracht. Minister Mathoera zegt met het AZP te zullen bespreken hoe tot een betere samenwerking te komen. Er wordt ook gewerkt aan de uitbreiding van labtesten, die in het Militair Hospitaal worden uitgevoerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Defensie over preventieve zorg militairen