vrijdag 5 maart 2021
25.6C
Paramaribo
1.1C
Amsterdam
0
(0)

Minister Defensie bezoekt District Brokopondo

lees ook ...

Frontliniemedewerkers ’s Lands Hospitaal gevaccineerd

In het ’s Lands Hospitaal is het vaccinatieprogramma in de strijd tegen het Covid-19-virus ook van start gegaan. Frontliniemedewerkers uit dit ziekenhuis kunnen zich vanaf vandaag ook inenten met het ...

Minister van Defensie Krishnakoemarie Mathoera deed op vrijdag 4 september jongstleden met een delegatie het district Brokopondo aan. Het bezoek is onderdeel van een serie werkbezoeken die gepland zijn voor het jaar 2020. De minister bezocht samen met de bevelhebber van het Nationaal Leger, kolonel Roberto Kartodikromo en de waarnemend directeur van Defensie, Sherif Abdoelrahman, de militaire post te Afobaka en de ‘sergeant Kenneth Blanca Kazerne’ te Brownsweg.

De kerntaak van de militaire post te Afobakka is de verdediging van de waterkrachtcentrale en de hieraan verbonden Afobakadam. Deze objecten zijn onderdeel van de strategische infrastructuur van de staat Suriname en worden bewaakt door de landmacht. De ‘Sergeant Kenneth Blanca Kazerne’ te Brokopondo is er ter ondersteuning van de politie bij het handhaven van de veiligheid en het bewaren van de orde en rust in het gebied.

De bewindsvrouw liet zich op beide locaties omstandig informeren over de status van de werkzaamheden van de landmacht in het district Brokopondo. Zij oriënteerde zich persoonlijk op de werkomstandigheden ter plaatse en op eventuele mogelijkheden tot uitbreiding van de militaire posten in het gebied. De defensieminister nam afscheid van de manschappen met hen te bedanken voor het tot nog toe verrichte werk in het gebied.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Defensie bezoekt District Brokopondo