zondag 29 januari 2023
27.2 C
Paramaribo
5.4 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Defensie bezoekt District Brokopondo

lees ook ...

Geen ontheffing voor invoer auto’s onder bouwjaar 2014

Er zal geen ontheffing meer worden verleend om auto’s onder bouwjaar 2014 in te voeren in Suriname. Dit wordt bekendgemaakt door het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische...

Minister van Defensie Krishnakoemarie Mathoera deed  op vrijdag 4 september jongstleden met een delegatie het district Brokopondo aan. Het bezoek is onderdeel van een serie werkbezoeken die gepland zijn voor het jaar 2020. De minister bezocht samen met de  bevelhebber van het Nationaal Leger, kolonel Roberto Kartodikromo en de waarnemend directeur van Defensie, Sherif Abdoelrahman, de militaire post te Afobaka en de ‘sergeant Kenneth Blanca Kazerne’ te Brownsweg.

De kerntaak van de militaire post te Afobakka is de verdediging van de waterkrachtcentrale en de hieraan verbonden Afobakadam. Deze objecten zijn onderdeel van de strategische infrastructuur van de staat Suriname en worden bewaakt door de landmacht. De ‘Sergeant Kenneth Blanca Kazerne’ te Brokopondo is er ter ondersteuning van de politie bij het handhaven van de veiligheid en het bewaren van de orde en rust in het gebied.

De bewindsvrouw liet zich op beide locaties omstandig informeren over de status van de werkzaamheden van de landmacht in het district Brokopondo. Zij oriënteerde zich persoonlijk op de werkomstandigheden ter plaatse en op eventuele mogelijkheden tot uitbreiding van de militaire posten in het gebied. De defensieminister nam afscheid van de manschappen met hen te bedanken voor het tot nog toe verrichte werk in het gebied.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Defensie bezoekt District Brokopondo