woensdag 17 april 2024
26 C
Paramaribo
6 C
Amsterdam
5
(2)

Minister Dasai lanceert Krin Birti project in Nickerie om leefomgeving te verbeteren

lees ook ...

Staatsolie/EBS: de woekerwinsten

Staatsolie, ons eigen staatsbedrijf, honderd procent van de Surinamers, hanteert  de wereldmarkt prijs om de ruwe olie aan de EBS te verkopen. Het is tenslotte olie die  komt uit de Surinaamse bodem e...

Minister Marciano Dasai van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) heeft vrijdagmiddag het Krin Birti project gelanceerd in Sidoredjo, Nickerie. Dit initiatief zal worden uitgerold in vier districten, waaronder Saramacca, Nickerie, Commewijne en Paramaribo, met als doel de leefomgeving te verbeteren, de publieke betrokkenheid bij milieubescherming te vergroten en de esthetische waarde van het gebied te verhogen.

Na een video presentatie over het project werden de aanwezigen toegesproken door onder andere mw. Jiechel Kasandiredjo (Projectdrager Nickerie), een buurtbewoner en tevens voorzitter van een Moskee in Sidoredjo, dhr. Ritesh Sardjoe (Directeur Milieu), DNA-lid Harriët Ramdien, Burgermoeder Senrita Gobardhan en minister Dasai.

Directeur Sardjoe deed een beroep op de gemeenschap om hun medewerking te verlenen om van Krin Birti een succes te maken. DNA-lid Ramdien prees het project als een uitstekend initiatief en beloofde de minister haar volledige steun. Burgermoeder Gobardhan feliciteerde Nickerie en de buurt met het project en beloofde haar volledige ondersteuning om van Krin Birti een succes te maken.

Minister Dasai benadrukte dat het toenemende afvalprobleem in Suriname de aanleiding was voor dit project. Hij verklaarde dat klimaatverandering het gevolg is van hoe we met ons milieu omgaan en riep op tot inzet en ondersteuning van de gemeenschap. Na de toespraken werd een billboard onthuld en overhandigde Minister Dasai gereedschappen aan een groep voorbeeldige buurtbewoners die vrijwillig Sidoredjo schoonhouden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Dasai lanceert Krin Birti project in Nickerie om leefomgeving te verbeteren