donderdag 21 september 2023
32.9 C
Paramaribo
15.2 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Dasai: Gezamenlijke inspanning cruciaal tegen woestijnvorming

lees ook ...

MinOWC brengt lokale gemeenschap op de hoogte van Schoolcamp...

Vertegenwoordigers van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) hebben een informatiesessie gehouden voor de bewoners van het district Para om hen te informeren over de Schoolcampu...

Minister Marciano Dasai van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) sprak tijdens een belangrijke bijeenkomst over acties tegen landdegradatie en woestijnvorming. Hij benadrukte dat het succes in deze strijd afhangt van een gezamenlijke inspanning van alle belanghebbenden, waaronder het maatschappelijk middenveld, inheemse volkeren, de particuliere sector, de academische wereld en internationale partners.

Het doel is om een Nationaal Actie Programma (NAP) op te stellen dat afgestemd zal worden op het United Nations Combat Desertification (UNCCD) Framework voor de jaren 2018 tot 2030. Woestijnvorming vormt volgens de minister een wereldwijde bedreiging voor duurzame ontwikkeling en heeft gevolgen voor ecosystemen, bestaansmiddelen en het welzijn van miljoenen mensen.

Het NAP moet een veelzijdige aanpak bevatten met ecologische, sociale en economische dimensies, gericht op het versterken van ecosystemen, duurzame landbouwpraktijken, verbeterd waterbeheer en empowerment van lokale gemeenschappen. Minister Dasai riep de deelnemers op om samen te werken, best practices te delen en innovatieve oplossingen te ontwikkelen om een duurzamere en veerkrachtiger toekomst te creëren, waarin woestijnvorming wordt vervangen door bloeiende ecosystemen en verantwoord landbeheer.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Dasai: Gezamenlijke inspanning cruciaal tegen woestijnvorming