Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Minister Chotkan tekent luchttransport overeenkomst en MoU met Verenigde Arabische Emiraten

Geplaatst

op

door

Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT en C) en zijn collega van Economische Zaken van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) Sultan Bin Saeed Al Mansoori, hebben in Dubai een Memorandum of Understanding (MoU) en luchttransport overeenkomst ondertekend.

Al Mansoori gaf tijdens de ontmoeting aan zeer verheugd te zijn met de komst van minister Chotkan en zegt dat met deze ondertekening een luchtbrug geslagen wordt tussen Suriname en de VAE, meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Verder heeft Al Mansoori de scala aan expertise aangehaald, die op het gebied van safety en regulations aan Suriname geboden wordt. Met de ondertekening van deze MoU en luchttransport overeenkomst is Suriname het 180ste land waarmee zulks is gesloten.

Al Mansoori heeft in zijn rol als minister van economische zaken ook gebruik gemaakt van de ontmoeting, om te praten over de economische groei van de Emiraten. Hij zegt dat Suriname wellicht een wezenlijke bijdrage zou kunnen leveren als het gaat om de productie en export van agrarische producten naar zijn land.

In tegenstelling tot de VAE heeft Suriname een voordelig klimaat. De meeste groenten en fruit worden er geïmporteerd en de mogelijkheid bestaat dat bij de uitdieping van de relatie tussen beide landen, Suriname de mogelijkheid geboden zou kunnen worden om er te mogen exporteren.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Natio spelers gehuldigd door bedrijfsleven

Geplaatst

op

door

De nationale senioren selectie van Suriname is dankzei hun prestatie voor het plaatsen in e Gold Cup gehuldigd door verschillende bedrijven. Het gaat onder andere om Telesur, Rudisa Agencies en de Hakrinbank.

Lees verder

Suriname

SZF vergemakkelijkt diensten met mobiele app

Geplaatst

op

door

De Stichting Staatsziekenfonds (SZF) vergemakkelijkt de toegang tot haar diensten voor het publiek. Het SZF heeft daartoe op vrijdag 15 november de mobiele app SZF Connect gelanceerd. Volgens Claudine Amattabri, hoofd Project Management van het SZF, is de app ontwikkeld om haar cliënten en de samenleving beter te voorzien en om de diensten te vergemakkelijken. Ze zegt dat er hard is gewerkt aan het ontwikkeling van de applicatie.

Medewerkers hebben zich in de afgelopen twee weken reeds wegwijs kunnen maken in de applicatie, maar voor het groter publiek is het compleet nieuw. SZF Connect is ontwikkeld voor SZF-verzekerden en niet SZF-verzekerden. Met de app heeft de gebruiker toegang tot diverse services van het ziekenfonds. Men kan inloggen als gastgebruiker of met een SZF-id.

Amattabri verduidelijkt dat er reeds een mobiele app van het SZF was, maar dat SZf Connect geheel anders is. Met de applicatie kunnen gebruikers de laatste nieuwtjes van het SZF volgen. Men heeft toegang tot de SZF-geneesmiddelenklapper en indien er wordt ingelogd met de SZF-id, ontvangt men persoonlijke berichten, notificaties betreffende het verzekeringsplan en algemene informatie, omtrent verzekeringsplannen die het SZF te bieden heeft. Ook kan de gebruiker op de app ook de wachtdienstregeling die elke vrijdag wordt geüpload, halen en navigeren naar alle huisartsen en apotheken. Middels de navigatie functie krijgt men de kortste route naar een huisarts of een apotheek. Verder biedt de app ook toegang tot de SZF-premietabel en alle contactinformatie van het SZF, waaronder de SZF-units, SZF-kantoren en -apotheken.

Aan het tot stand komen van de app hebben medewerkers van diverse afdelingen meegewerkt, waaronder de afdelingen Informatie Technologie, Declaratie, Voorlichting/Klanten Service, Projectmanagement en directieleden die ook nauw betrokken waren in het proces. De app kan via App Store en Play Store gedownload worden.

Lees verder

Meest gelezen

X