zaterdag 2 maart 2024
31 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Buitenlandse Zaken Trinidad en Tobago verwelkomd Surinaamse Ambassadeur

lees ook ...

Veiligheid bovenaan agenda: Vp Brunswijk steunt inspanningen...

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft zijn steun uitgesproken voor elke inspanning die kan bijdragen aan een veiliger Suriname. Dit benadrukte hij tijdens een ontmoeting met Ben Swagerman, een des...

Senator Dr. Amery Browne, minister van Buitenlandse Zaken en CARICOM-zaken, heeft Hare Excellentie Liselle Remelda Blankendal, de niet-ingezeten kandidaat-ambassadeur van de Republiek Suriname in de Republiek Trinidad en Tobago, ontvangen voor de overhandiging van haar geloofsbrieven tijdens een beleefdheidsbezoek aan het hoofdkantoor van het ministerie.

Tijdens de ontmoeting benadrukte minister Browne de sterke geschiedenis van de bilaterale betrekkingen tussen Trinidad en Tobago en Suriname, met samenwerking op het gebied van energiezekerheid, toerisme en verschillende regionale en mondiale kwesties. Hij sprak de hoop uit dat deze vruchtbare relatie zal blijven bloeien en beloofde zijn steun om dit te bevorderen.

Hare Excellentie, de kandidaat-ambassadeur, uitte haar dankbaarheid aan de regering van Trinidad en Tobago voor het aanvaarden van haar benoeming als diplomatieke vertegenwoordiger van Suriname. Ze deelde haar ambitie om de bilaterale banden verder te versterken tijdens haar ambtstermijn als ambassadeur. Daarnaast bedankte ze Trinidad en Tobago voor de voortdurende steun, met name op het gebied van technische expertise tijdens de jaarlijkse Energieconferentie in Suriname en voor de ontwikkeling van de energie-industrie van het land.

De ontmoeting werd afgesloten met warme felicitaties van minister Browne aan kandidaat-ambassadeur Blankendal, voorafgaand aan de overhandiging van haar geloofsbrieven aan Hare Excellentie Christine Kangaloo, ORTT, president van de Republiek Trinidad en Tobago. Hiermee werd zij officieel erkend als niet-ingezeten ambassadeur van Suriname naar Trinidad en Tobago, met haar standplaats in Georgetown, Guyana.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandMinister Buitenlandse Zaken Trinidad en Tobago verwelkomd Surinaamse Ambassadeur