Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Minister van buitenlandse zaken: Economie zal weer gaan groeien

Geplaatst

op

Minister van buitenlandse zaken, Niermala Badrising, heeft gisteren tijdens de 71e algemene vergadering van de Verenigde Naties (VN) kort een beeld geschetst van de huidige crisis in Suriname en hoe het land deze weer te boven zal komen.

Namens president Bouterse heeft zij de aanwezigen de moeilijke economische toestand in het land uitgelegd. Daarbij zei ze ook dat Suriname binnen twee jaar weer op het goede pad zal zijn wat betreft economische ontwikkeling. Badrising haalde hierbij het stabilisatie en herstelprogramma 2016 – 2018 aan. Ook vertelde ze over de lening van 478 Amerikaanse dollar die Suriname heeft bij het IMF. Doordat er op korte termijn goede resultaten worden geboekt benadrukt de minister de belangrijke samenwerking met het IMF.

De minister liet ook weten dat er meer plannen zijn om andere financiële bronnen te gebruiken voor economisch herstel en groei. Hiermee doelde ze op de lening van de Islamitische ontwikkelingsbank ISDB. Badrising is ervan overtuigd dat een combinatie van toegang tot werkkapitaal en herstellende internationale grondstofprijzen ervoor zal zorgen dat Suriname weer een positieve handelsbalans krijgt en economische groei zal doormaken. Badrising liet verder ook weten dat Suriname momenteel geen andere keus heeft dan haar natuurlijke hulpbronnen commercieel in te zetten om economische groei te handhaven. De inkomsten die deze hulpbronnen moeten opleveren zullen verspreid worden ingezet om de economie meer te ontwikkelen en draaiende te houden. Hiermee wil Suriname niet langer enkel afhankelijk zijn van inkomsten uit mineralen, maar wil het land ook inkomsten genereren uit onder meer landbouw en het toerisme.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Politie pakt 27 sexwerkers op

Geplaatst

op

By

De politie van regio Paramaribo heeft in de nacht van zaterdag 20- op zondag 21 april opgetreden tegen commerciele sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat)en de Waaldijkstraat. Deze vrouwen, 19 in totaal, zijn aangehouden en ter voorgeleiding en overgebracht het politie bureau Geyersvlijt.

Zondagmorgen zijn de vrouwen door de politie heen gezonden. Dat gebeurde na afstemming met het Openbaar Ministerie. Het betreft vrouwen met de Surinaamse-en andere nationaliteiten. Het onderzoek met betrekking tot de status van de vreemdelingen hier te lande wordt voortgezet.

Een week eerder had de politie van het politie ressort Centrum ook opgetreden tegen travestieten in de omgeving van de Rooseveldkade. Ook zij zorgden voor verstoring van de openbare orde en rust. Daarbij waren 8 aangehouden die na afstemming met het Openbaar Ministerie ook zijn heen gezonden door de politie Deze travestieten zijn allemaal Surinamers en oefenen ook het oudste beroep ter wereld uit.

Lees verder

Suriname

Video report: Oogstfeest Curacao

Geplaatst

op

By

In deze periode wordt er een wandelloop in de vorm van wandelmars gehouden in Curacao. Het gaat bij deze om een loop met verschillende groepen die de oogstfeest vieren. Volgens Deborah Lantveld uit Suriname die reeds 2 jaar in Curacao woont is deze loop al seen dank voor de kostbare gronden daar men flink heeft kunnen oogsten. Deborah die deel uitmaakt van de groep genaamd  Sembrado Di Speranza met als leidster Chisje de Wind geeft aan dat men in de maand januari gepland had. Het gaat onder andere om mais,  batata dushi( zoete ardapel), bonchi kunuku.

Lees verder

Meest gelezen