Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Minister van buitenlandse zaken: Economie zal weer gaan groeien

Geplaatst

op

Minister van buitenlandse zaken, Niermala Badrising, heeft gisteren tijdens de 71e algemene vergadering van de Verenigde Naties (VN) kort een beeld geschetst van de huidige crisis in Suriname en hoe het land deze weer te boven zal komen.

Namens president Bouterse heeft zij de aanwezigen de moeilijke economische toestand in het land uitgelegd. Daarbij zei ze ook dat Suriname binnen twee jaar weer op het goede pad zal zijn wat betreft economische ontwikkeling. Badrising haalde hierbij het stabilisatie en herstelprogramma 2016 – 2018 aan. Ook vertelde ze over de lening van 478 Amerikaanse dollar die Suriname heeft bij het IMF. Doordat er op korte termijn goede resultaten worden geboekt benadrukt de minister de belangrijke samenwerking met het IMF.

De minister liet ook weten dat er meer plannen zijn om andere financiële bronnen te gebruiken voor economisch herstel en groei. Hiermee doelde ze op de lening van de Islamitische ontwikkelingsbank ISDB. Badrising is ervan overtuigd dat een combinatie van toegang tot werkkapitaal en herstellende internationale grondstofprijzen ervoor zal zorgen dat Suriname weer een positieve handelsbalans krijgt en economische groei zal doormaken. Badrising liet verder ook weten dat Suriname momenteel geen andere keus heeft dan haar natuurlijke hulpbronnen commercieel in te zetten om economische groei te handhaven. De inkomsten die deze hulpbronnen moeten opleveren zullen verspreid worden ingezet om de economie meer te ontwikkelen en draaiende te houden. Hiermee wil Suriname niet langer enkel afhankelijk zijn van inkomsten uit mineralen, maar wil het land ook inkomsten genereren uit onder meer landbouw en het toerisme.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

39-jarige man ingesloten vanwege verkrachting 13-jarig meisje

Geplaatst

op

By

Een 39-jarige man is op maandag 11 februari na verkregen informatie, door het Arrestatie Team ( AT) op het terrein van het politie bureau Santodorp aangehouden en overgedragen aan de afdeling Jeugdzaken.

De man wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan verkrachting van een 13-jarig meisje onder bedreiging met een vuistvuurwapen in de maand januari van het afgelopen jaar. Het 13-jarig slachtoffer vertelde aan haar vader wat haar was overkomen waarna men aangifte deed op het politiebureau Jeugdzaken. Sedert de maand februari van het vorig jaar werd de man opgespoord door de politie zonder het gewenst resultaat.

De man ontkent het strafbaar feit te hebben gepleegd. Bij zijn aanhouding is geen wapen op hem aangetroffen. Na overleg met het Openbaar Ministerie is de man, hangende het onderzoek, in verzekering gesteld. De politie van de afdeling Jeugdzaken is belast met dit onderzoek.

Lees verder

Suriname

Verdachte in 6 kilo drugszaak komt vrij

Geplaatst

op

By

Kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor heeft maandag de detentie van de verdachte Bert C. op verzoek van zijn advocaat, Aryan Ramlakhan, opgeheven.

In deze zaak was Bert samen met Natony W. en Ray S. aangehouden. Zij worden allen verdacht van overtreding van de Wet op Verdovende Midden. In oktober 2018 werd een inval gepleegd in de woning van Natony. De sterke arm trof in de slaapkamer van deze verdachte bijkans 6 kilo marihuana aan. In verband met het onderzoek werden de verdachte en zijn vriendin aangehouden.

Bij de politie hebben zij namen genoemd van 2 andere verdachten. In verband met het onderzoek heeft de rechter de vriendin van Natony als getuige gehoord. Zij was in deze zaak gedurende een maand ingesloten. Zij had de verdachte Bert niet vaak gezien. Zij en haar partner Natony hebben een meubelzaak. Zij had de verdachte Bert enkele keren daar gezien. Hij zou een bestelling hebben geplaatst. De verdachte Ray was wel vaker thuis bij haar geweest. Volgens Natony heeft Ray hem de drugs verstrekt. Tot 3 keren toe heeft Natony drugs van Ray ontvangen. Hij kwam in contact met Ray door een vriend, Donovan. Natony was Donovan geld schuldig en moest hem betalen. Op die dag ontmoette hij Donovan in de bar, alwaar hij Ray voorstelde aan Natony. In ruil voor dat geld, welke Natony van Donovan had geleend, moest hij een pakket bezorgen voor iemand. De verdachte Ray bezorgde het pakket thuis bij Natony en deze is later weer opgehaald door iemand anders. Zodoende kwam hij in contact met de drugsdealers. De verdachte Natony blijft erbij dat hij de drugs van Ray heeft gehad en dat Bert niets afweet van deze drugszaak.

De rechter hoorde alle 3 verdachten beurtelings en het bleek dat het aandeel van Bert bijkans niets is geweest in deze zaak. De advocaat deed daarbij een verzoek om Bert in vrijheid te willen stellen. De magistraat ging mee met de raadsman en schorste de hechtenis van Bert op. De 2 andere verdachten, te weten Natony en Ray, blijven in arrest. Op 8 april wordt de behandeling voortgezet.

Lees verder

Meest gelezen