Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Minister Blok: “Uitlevering Bouterse en Brunswijk is zaak van justitie”

Geplaatst

op

Minister Ramdin En Collega Blok

De Surinaamse wetgeving staat niet toe dat onderdanen worden uitgeleverd. Deze zaak is in handen van de justitie om onafhankelijk haar werk te doen. Dit zei de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok. Hij heeft gesprekken gevoerd met zijn Surinaamse collega-minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. Tussen de bewindslieden is er van gedachten gewisseld over een aantal zaken met als rode draad de diplomatieke samenwerking tussen beide landen.

Tijdens een persconferentie heeft de Nederlandse media vragen gesteld over de kwestie Desi Bouterse. Het voormalige Surinaamse staatshoofd werd enkele jaren terug in Nederland veroordeeld voor betrokkenheid in de drugshandel. Zowel minister Blok als minister Ramdien heeft aangegeven dat deze kwestie op het bord ligt van de rechterlijke macht. De beide regering leggen de focus op zaken het beleid rakende.

Minister Ramdin gaf ook aan, dat Bouterse in Suriname recent is veroordeeld in verband met de 8 decemberkwestie. Hij heeft hiertegen beroep aangetekend. Ook in Suriname geldt het principe van de scheiding der machten. “Zolang een geval bij de rechter ligt zullen wij daarover geen uitspraak doen.”

Ten aanzien van de ondersteuning van de rechterlijke macht en justitie en politie richt die zich op een aantal zaken. Minister Ramdin noemde onder meer capaciteitsverruiming, kwaliteitsverbetering, de onafhankelijk van de rechterlijke macht en het openbaar ministerie. Dit zijn de terreinen waarop beide overheden zich richten en die zullen bijdragen aan een klimaat waar eenieder zich veilig voelt en waar de rechten worden gerespecteerd.

Culturu.com

6 Reacties
6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Prins
maandag 24 augustus 2020 22:22

Politiek correct geantwoord. Praat niet meer over Bouterse en Brunswijk over de gevangenis met de president of minister van BUITENLANDSE ZAKEN. Dat is voor minister van justitie. En laat de rechter eens een uitspraak doen. Is aan hun. Laten de regeringen hun werk indien en het volk van Suriname eindelijk het weer beter te hebben net nl hulp. Alleen gaat het niet lukken… Maar met Nederland aan ons zeide wel.

Rika de jong van amsbergen
dinsdag 25 augustus 2020 00:57

Ja ik ben zo blij dar Nederland weer mee doet .Hopelijk maakt Suriname ook gebruik van Nederlandse deskundigen om ons te helpen waar nodig is DAN KOMT HET GOED MET SURINAME

Percy
dinsdag 25 augustus 2020 07:39

Wat een laf antwoord. Laat het aan justitie over, maar wat doet die dan ? In de tijd van Bouterse werden de wetten gewoon verandert naar zijn hand. Dus even de wet veranderen, nu ook dat er uitlevering mogelijk is. Waarom is iedereen zo bang voor Bouterse en Brunswijk. Ze kunnen als het er op aan komt helemaal niets beginnen. Bouterse en Brunswijk hebben nog vele jaren in de Nederlandse cel te goed. Maar wat gebeurt er, ze mogen in Suriname zelfs in de regering plaats nemen. Ik vind dit ongelooflijk, een zwakte aanbod van de hoogste orde. En Nederland… Lees verder »

Jan
dinsdag 25 augustus 2020 08:18

Klopt een laf antwoord omdat hij bang is voor Bouterse zo ook jullie president. Snappen jullie het niet dan? Ze zijn bang voor Bouterse.

Lobruin
dinsdag 25 augustus 2020 15:40

Wat een gelul allemaal, we doen alsof Nederland onze reddende engel is, we stappen van de ene boef naar de andere boef. 🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤔🤔

Pinas
dinsdag 25 augustus 2020 15:56

Wat kan Nederland aanbieden,laat minister blok met zijn eigen zaak bemoeien suriname is niet van nl maar van de indianen en de slaven kinderenAdvertentie

Suriname

Geplande projecten Centrale Markt worden gecontinueerd

Geplaatst

op

Verkoop Centrale Markt. Beeld Youtube

Lopende projecten van de Centrale Markt in Suriname worden normaal voortgezet. Dit zegt de waarnemend marktmeester Gautham Danai. Hij is ondertussen gestart met het aanpakken van de parkeerplaats bij de Vreedzaammarkt. Deze projecten zijn onderdeel van de afspraken die zijn gemaakt bij de overname met oud-marktmeester John Lecton.

Intussen is er al een inventarisatie gemaakt van de actieve verkopers binnen de markt. Het is de bedoeling om personen die buiten de markt verkopen een plek binnen te geven. In de uitvoering wordt de waarnemend marktmeester ondersteund door het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost. Zij voeren regelmatig controlewerkzaamheden uit op naleving van de COVID-19-regels.

Districtscommissaris Ricardo Bhola zegt dat het belangrijk is om de COVID-19-protocollen na te leven. Er wordt ook gekeken naar ordening binnen en buiten de markt. Met de ordening binnen de markt is er volgens Bhola al een aanvang gemaakt. Binnen niet al te lange tijd zal er ook ordening buiten plaatsvinden.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse regeringsdelegatie ontvangt petitie van dorpsbestuur Santigron

Geplaatst

op

Anp Verkiezing President 01

De regeringsdelegatie die onlangs een bezoek heeft aan Santigron heeft een petitie in overhandigd gekregen van het dorpsbestuur. In de petitie vragen zij voor aanpak van het waterprobleem, goed begaanbare wegen, de grenskwestie en de veiligheid.  De delegatie stond onder leiding van president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. 

Voor het eerst hebben een president en vicepresident tegelijk Santigron bezocht en daarom is het hoge bezoek als historisch bestempeld. De delegatie toonde zich ingenomen met de ontvangst. Aan de gemeenschap is gevraagd rekening te houden met het feit dat de regering pas drie maanden aanzit.

De regering is zich ervan bewust dat alles duur is geworden, maar beloofde de gemeenschap dat binnen een jaar alles beter zal worden. Aangegeven werd dat het bezoek aan Santigron zeker niet de laatste zal zijn. Alvast werd vooruitgeblikt op projecten die terug moeten komen in het gebied, zoals het pindaproject.

Net als in zijn toespraak eerder op de dag te Lelydorp hield president Santokhi ook te Santigron de lokale bevolking de financiële problemen van het land voor. Hij gaf onder meer aan dat het pakkettensysteem beter moet en dat degenen die daarvoor in aanmerking komen, dat moeten krijgen.

De distributie zal via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en het districtscommissariaat geschieden. De bedoeling is echter een bonnensysteem in te voeren. Het staatshoofd benadrukte dat iedereen gelijke kansen moet krijgen en dat dorpskinderen niet achter mogen blijven.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen