woensdag 8 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-1.3 C
Amsterdam
0
(0)

Minister bij uitreiking certficaten ‘Pappegaaitjes’

lees ook ...

Government is unable to pay its $70 million debt

According to Stanley Raghoebarsing, Minister of Finance and Planning, before the meeting of the Council of Ministers, the state cannot pay the oil corporations the US$70 million (RvM). The minister sa...

Peuterschool ‘de Papegaaitjes’ hield op vrijdag 30 april 2021 de certificaat uitreiking aan de kleine Covid-19 informatiespecialisten. De minister van Volksgezondheid drs. Amar Ramadhin bracht op uitnodiging van de directrice een bezoek aan de peuterschool. Na interactief bezig te zijn met de kinderen sprak de minister de kinderen kort toe over Covid-19 en de maatregelen die in acht genomen moeten worden om niet besmet te raken met het virus.

De minister gaf het personeel aan dat Covid-19 alle leeftijdsgroepen en ook kinderen treft. “Als jullie de maatregelen in acht blijven nemen dan weten wij dat de besmetting van jullie naar de kinderen voorkomen kan worden. Het is dus heel belangrijk dat jullie rolmodellen zijn voor de kinderen”. De minister stelde verder dat het belangrijk is om de bewustwording onder kinderen over de Covid-19 voorzorgsmaatregelen ook te vergroten.

Vennelay Lagadeau, directrice van de Papegaaitjes, zegt dat zij de afgelopen periode een intensieve training hebben uitgezet met de kinderen om de Covid-19 voorzorgsmaatregelen te leren, maar ook om die te helpen overdragen aan de Surinaamse gemeenschap. “Covid-19 is er en wij moeten ons aanpassen en wij beginnen daarom bij de kinderen”.  Lagadeau hoopt dat zij met deze Covid-19 informatiespecialisten een bijdrage zal leveren aan de veiligheid van de Surinaamse samenleving.

Het trainen van de pupillen tot “Papegaaitjes Covid-19 specialisten” heeft een maand geduurd en zij zijn getraind in de MoHaNa maatregelen, namelijk; Mondkapje op, Handen wassen en Afstand houden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister bij uitreiking certficaten 'Pappegaaitjes'