vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
9.9 C
Amsterdam
0
(0)

Minister BIBIS spreekt vergadering NAM toe

lees ook ...

Normalized RGD services

The Association of Regional Health Service Doctors' (VRA) action has been lifted, according to the Regional Health Service (RGD). This was accomplished through the mediation of the Suriname-wide Media...

De Beweging van Niet-Gebonden Landen (NAM), hield op 13 en 14 juli jongstleden een tussentijdse Ministeriële Vergadering. Deze vergadering had als doel rapportage te doen van de door Azerbaijan uitgevoerde activiteiten die tijdens de eerste helft van hun voorzitterschap waren gedaan. De vergadering kwam ook bijeen oplossingen te helpen brengen in de huidige problemen van de lidlanden.

De vergadering nam een Politieke Verklaring aan waarin onder andere waardering werd uitgesproken voor de centrale rol die de NAM gespeeld heeft door het aanbieden van succesvolle initiatieven bij het mobiliseren van wereldwijde inspanningen, internationale samenwerking en solidariteit, voor de aanpak van de COVID-19-pandemie.

Minister Albert Ramdin gaf in zijn toespraak aan dat in de huidige internationale politieke context, de behoefte aan eenheid binnen de NAM meer dan ooit van het grootste belang is. De Minister veroordeelde in zijn toesprak ook de aanval en de daaropvolgende moord op de president van Haïti. Minister Ramdin benadrukte dat toevlucht tot geweld en misdaad nooit een antwoord is op uitdagingen en nooit gedoogd mag worden.

In het kader van de verwoestende gevolgen van de COVID-19-pandemie op haast elk gebied in samenlevingen, riep minister Ramdin op tot het creëren van mechanismen om kwetsbare landen met een hoge schuldenlast te helpen om hun economieën opnieuw op te starten.  De minister gaf aan dat de Latijns-Amerikaanse en de Caribische regio geen voordeel hebben gehad van de verschillende COVID-19-multilaterale schuldverlichtingsoplossingen en ook hebben zij beperkte toegang tot concessionele financieringsopties, vanwege hun status als midden inkomenslanden.

De BIBIS-minister zei volledig te staan achter de oproep van VN Secretaris-Generaal António Guterres, voor een wereldwijd vaccinplan om de productie van vaccins te verdubbelen en een rechtvaardige verdeling te garanderen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister BIBIS spreekt vergadering NAM toe