woensdag 17 augustus 2022
31 C
Paramaribo
19.6 C
Amsterdam
4
(1)

Minister BIBIS spreekt tot potentiële investeerders tijdens webinar

lees ook ...

President Santokhi geeft startsein verkeersveiligheidsmaand

“Gedenk verkeersslachtoffers, creëer mogelijkheden van leven,” is dit jaar het thema van de verkeersveiligheidsmaand. President Chandrikapersad Santokhi heeft maandag het startsein gegeven voor de ver...

Het ministerie Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) hield op woensdag 23 juni 2021 een webinar in samenwerking met de Amerikaanse ambassade. Het webinar had als doel Amerikaanse investeerders aan te trekken voor Suriname en hen kennis te laten maken met de cultuur, de leefgemeenschap en het  investeringsklimaat in Suriname.  Het thema was ‘Suriname is Open for US-Businesses’ and ‘Doing Business in Suriname: An overview and opportunities’.

Ambassadeur Karen Williams gaf kort de relatie met Suriname weer om interesse te wekken  bij potentiële investeerders om in Suriname te investeren. BIBIS-minister Albert Ramdin, gaf tijdens zijn toespraak aan, graag Amerikaanse investeerders te verwelkomen in Suriname. De minister stelde een goed investeringsklimaat te willen creëren voor alle investeerders, of dat nu nationaal, regionaal of mondiaal is.

De minister had het ook over de economische malaise waarin Suriname verkeert en de gang naar het IMF, om het land economisch weer op spoor te krijgen. Minister Ramdin zei dat het een goede gelegenheid is om zaken te doen met Suriname op het gebied van olie en gassen, mijnbouw, agrarische sector, handel en toerisme.

Minister Ramdin gaf aan dat wij van een crisissituatie naar een veerkrachtige en stabiel investeringsklimaat gaan en ging verder Surinamers de hemel in te prijzen, zeggende dat wij vredelievend zijn, een goede werk ethiek hebben en dat er vertrouwen is in de economie. De bewindsman zei verder verlokkend tegen de potentiële investeerders, dat hoe eerder je komt, hoe sneller je in contact zal komen met de beste personen die je kunnen begeleiden via het departement International Business van het Ministerie van BIBIS.

Verder stelde de minister dat Suriname garant staat voor veiligheid en verwelkomde alle internationale partners omdat ons land Suriname veel te bieden heeft aan internationale investeerders; het land is rijk aan natuurlijke hulpbronnen en is er genoeg potentie in andere sectoren die de duurzame ontwikkeling kunnen bewerkstelligen ter versterking van onze economie.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister BIBIS spreekt tot potentiële investeerders tijdens webinar