dinsdag 25 januari 2022
27.6 C
Paramaribo
2.9 C
Amsterdam
0
(0)

Minister bezoekt met spoed kinderafdeling AZ

lees ook ...

Nieuwjaarsreceptie en -rede VES 24 januari

De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) houdt op maandag 24 januari 2022 haar traditionele Nieuwjaarsreceptie. Gov.TV, kanaal 8.3 zal deze activiteit uitzenden vanaf 18.30 uur. De titel van de...

Het is gebleken, dat enkele acute zaken niet op orde zijn op de kinderafdeling NICU en PICU van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De minister heeft na de berichtgeving onmiddellijk actie ondernomen. Een spoedoverleg werd belegd met de directeur van Volksgezondheid, Drs. Rakesh Gajadhar Sukul, het directieteam en enkele kinderartsen van het AZP en de  problemen zijn in kaart gebracht op 14 september.

Bij het spoedwerkbezoek van de minister is er een  kort overleg gepleegd, waarbij de problemen zijn aangekaart. Deze problemen zijn: het uitvallen van het compressor-systeem waardoor PICU-opname voorlopig niet meer mogelijk is, een tekort aan (gekwalificeerde) verpleegkundigen en zaalartsen als gevolg van braindrain, daarnaast gebrek aan financiën en een te kort aan intensive care bedden-ruimte, maar ook noodzakelijke apparatuur dat aan vervanging toe is.

De minister garandeerde direct financiën. De technische mankementen zullen worden hersteld. Men is het met elkaar eens dat er duurzame oplossingen toegepast moeten worden om de zorg te garanderen.  Er is ook contact met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en sport in Nederland voor samenwerking waarbij Nederlandse verpleegkundigen in Nederland geaccommodeerd zullen worden in Suriname.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister bezoekt met spoed kinderafdeling AZ