vrijdag 31 maart 2023
32 C
Paramaribo
10.3 C
Amsterdam
0
(0)

Minister AW&J informeert DNA over covidsteun

lees ook ...

Scholen hebben toch eerder deuren gesloten vandaag

In Paramaribo-Noord heeft een openbare school eerder de deuren gesloten. De klassen drie tot en met zes bleven tot 10.00u op school terwijl leerlingen van de lagere klassen direct mochten terugkeren n...

Minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) heeft De Nationale Assemblee (DNA) op donderdag 6 mei geïnformeerd over het proces met betrekking tot de covid-19-steun die door de regering wordt uitgekeerd. De minister gaf aan dat aan alle personen en bedrijven die door de Covid-19-pandemie getroffen zijn en zich online hebben geregistreerd, er reeds betalingen worden gedaan. Tot nu toe is er al SRD 5.674.500 uitgegeven aan Covid-steun.

Het gaat om hen die zich dit jaar hebben geregistreerd en aan de vastgestelde criteria voldeden om in aanmerking te komen voor de financiële ondersteuning. Voor werklozen die zich registreren voor de financiele steun er een matchmaking plaatsvindt met vacatures binnen de vacaturebank bij het ministerie, teneinde deze personen aan een baan te helpen.

In de registratieperiode februari tot en met april 2021 zijn er 683 personen niet geselecteerd. waarvan de meesten al bericht hebben ontvangen. Een aantal van 115 personen moet zijn brief nog ophalen. Men wordt ook via de app en email wordt opgeroepen om de brief op te halen. In mei is het traject ingezet om alle geregistreerde personen op de hoogte te stellen van het resultaat van de selectie. Hetzij via email, telefoon of app.

In het district Marowijne kwam het ministerie voor een technische uitdaging te staan die nu tot het verleden behoort. De bestanden van het distrikt Marowijne zijn reeds naar de desbetreffende banken verzonden voor uitbetaling. De meeste geselecteerden uit Marowijne   hadden geen bankrekening. Het ministerie heeft voor deze groep het proces voor het aanmaken van een bankrekening ingezet.

Personen die zich in 2020 reeds hadden geregistreerd, zijn in mei 2021 opgeroepen zich opnieuw te registreren omdat het bestand van 2020 heel erg vervuild was. Na evaluatie is bepaald dat de personen zich opnieuw kunnen registreren, nu volgens vastgestelde criteria.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister AW&J informeert DNA over covidsteun