vrijdag 29 september 2023
27.1 C
Paramaribo
18.4 C
Amsterdam
0
(0)

Minister AWJ en vakbondsvoorzitter bespreken werkgeversverplichtingen vakvereniging

lees ook ...

Twalufu Lo wenst erkenning van graman Banai

De Saamaka Twalufu Lo vraagt erkenning van Frans Banai als granman van de Saramaccaners (Saamaka). Hij werd op 26 augustus met ceremonieën en rituelen als grootopperhoofd der Saramaccaners aangesteld,...

Minister Steven Mac Andrew van het Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) heeft op dinsdag 1 augustus 2023 een ontmoeting gehad met de voorzitter van de Moederbond, Errol Snijders. Tijdens het gesprek werd de aandacht gevestigd op de verplichtingen van werkgevers volgens de Wet Vrijheid van Vakvereniging.

Het overleg werd ingegeven door een specifieke situatie waarin mogelijk het recht op vrijheid van vakvereniging in het geding was, wat een schending van de wet zou betekenen. De minister, die verantwoordelijk is voor het handhaven van arbeidsnormen, deelde mee dat hij de bevindingen van deskundigen binnen het ministerie zal afwachten voordat verdere stappen worden genomen.

De ministeriële experts zullen deze week in gesprek gaan met de vakbondsleider om de zaak te analyseren. De minister benadrukte dat de vrijheid van vakvereniging wereldwijd wordt erkend als een fundamenteel recht, en dat de Grondwet ons verplicht om de fundamentele rechten en vrijheden van de mens te respecteren en te waarborgen, waaronder het recht op vrijheid van vakvereniging.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister AWJ en vakbondsvoorzitter bespreken werkgeversverplichtingen vakvereniging