woensdag 17 augustus 2022
27.6 C
Paramaribo
19.2 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Amoksie van Juspol ontvangt als eerste zijn E-rijbewijs

lees ook ...

Gerechtelijk Vooronderzoek Ashwin Adhin afgesloten

Op 3 augustus 2022 is het gerechtelijk vooronderzoek (GVO) in de strafzaak tegen de gewezen politieke ambtsdrager, dhr. Ashwin Adhin afgesloten door de rechter-commissaris. Op 12 augustus 2022 is d...

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie mocht op dinsdag 9 februari 2021  als eerste zijn biometrisch/e-rijbewijs in ontvangst nemen. Het e-rijbewijssysteem is onderdeel van het vorig jaar maart ingevoerde Document Security System, waaruit ook het e-id-project is voortgekomen. Minister Amoksi merkte op dat het project heel wat oponthoud heeft gehad.  De vertraging was grotendeels te wijten aan stagnatie van de wetgeving. Nu worden er per dag ruim honderd rijbewijzen gedrukt. Minister Amoksi zegt erop te rekenenen dat de achterstand wordt weggewerkt in Paramaribo en de districten Moengo en Nickerie waar de E-rijbewijzen zullen worden verstrekt. De bewindsman zegt uit te kijken naar de mogelijkheden die het rijbewijs biedt, de toepassingen en de link met andere instanties zoals verzekeringsmaatschappijen. Hij spreekt de hoopt uit dat met het systeem ook de criminaliteitsbeheersing gediend wordt.

Voormalig E-Government-voorzitter Gardelito Hew A Kee liet weten dat hij en zijn team zich steeds sterk hebben gemaakt om niet alleen de documenten die uitgegeven worden door de Surinaamse overheid veiliger te maken, maar ook het proces. Met het systeem is het onmogelijk te vervalsen of personen aan een rijbewijs te helpen. In het systeem kan namelijk ook worden nagegaan wie de verantwoordelijke hiervoor is. Hew A Kee legde ook de nadruk op de decentralisatie. Verder gaf hij aan dat met hetzelfde systeem straks ook het e-paspoort geproduceerd zal worden.

Hoofdinspecteur Blackson felicteerde de groep geslaagden die al sinds maart wachtten op hun E-rijbewijs. Hij sprak van een nieuw en internationaal gangbaar systeem dat beter beveiligd is. Hij gaf aan dat met dit systeem de controles op termijn efficiënt uitgevoerd kunnen worden en dat de dienstverlening naar de samenleving zal verbeteren. “Er zullen ook minder lange wachttijden zijn”, aldus de politiefunctionaris. Hofdinspecteur Blackson zei op meer successen van zijn afdeling te hopen waarbij zij de samenleving beter van dienst kan zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Amoksie van Juspol ontvangt als eerste zijn E-rijbewijs