woensdag 21 april 2021
27.1C
Paramaribo
10.9C
Amsterdam
3
(2)

Politie gaat heel streng optreden tegen lockdown overtreders

lees ook ...

Marktverkopers in de problemen

De situatie in de omgeving van de Centrale Markt en de Vreedzaam Markt is aangepast aan de omstandigheden. Veel marktverkopers brengen daar hun waren aan de man na het meest recente besluit van de au...

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie waarschuwt personen die de weekend lockdown negeren. De bewindsman benadrukt dat de wetsdienaren en ondersteunende diensten heel streng gaan optreden tegen mensen die de lockdown overtreden. Degenen die zich in het binnenland of recreatieoorden willen terugtrekken raadt hij af dat te doen.

De justitieminister deed tijdens een Zoom-persbriefing op vandaag een dringende oproep aan de samenleving zich te houden aan de COVID-19-maatregelen. Hij zegt dat het er niet om dat de autoriteiten de samenleving onaangenaam willen zijn, maar om het belang van de algehele gezondheidszorg. “De zorg is nijpend en de uitdagingen voor het zorgpersoneel zijn groot”, zegt de bewindsman.

Er is ook druk op de diensten die zich bezighouden met de handhaving en toezien op naleving van de maatregelen. Naast handhaving van de COVID-19-maatregelen moet de politie ook haar basispolitiezorg moet blijven garanderen. “Dat legt extra druk op manschappen. Ik vraag het publiek zich te houden aan de regels”, aldus de minister.

Het KPS krijgt bij de handhaving ondersteuning van verschillende diensten zoals het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) met zijn calamiteitenteam, het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg (BOG), de Arbeidsinspectie, bestuursambtenaren van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) alsook het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie. Dit alles om de handhaving en naleving van de maatregelen grondig te doen verlopen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePolitie gaat heel streng optreden tegen lockdown overtreders