zondag 14 april 2024
25 C
Paramaribo
10.1 C
Amsterdam
5
(1)

Minister Amoksi pleit voor masteropleiding Criminologie

lees ook ...

President Santokhi versterkt banden met China tijdens staats...

President Chandrikapersad Santokhi werd met een ceremoniële ontvangst verwelkomd door president Xi Jinping van de Volksrepubliek China. De ontmoeting vond plaats op 12 april 2024 bij de oostelijke ing...

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) vindt dat er een hechtere samenwerking nodig is tussen de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) en de overheid. Deze samenwerking is belangrijk, omdat de overheid producten van de universiteit kan meenemen in het plannen en uitzetten van beleid. Dit zei de bewindsman onlangs bij de afsluiting van de Bestuurskundeweek op de campus.

De activiteiten die de universiteit ontplooit zijn een middel voor de regering om zich te blijven aanscherpen. Met haar onderzoekingen zorgt AdeKUS ervoor dat besturen een prettige uitdaging blijft voor de regering. Zelf heeft de bewindsman al een gesprek gehad met de studierichting rechten, omdat er vanuit Juspol bepaalde uitdagingen zijn. Zo hebben noch het ministerie, noch de universiteit criminologen, om bepaalde sociale vraagstukken in relatie tot de criminaliteit te bestuderen en daarover adviezen te geven.

De bewindsman is daarom voornemens om verandering hierin te brengen, door een masteropleiding criminologie op te starten. Tijdens één van zijn dienstreizen in Washington, heeft hij dit reeds bespreekbaar gemaakt bij een Amerikaanse universiteit. Daarnaast heeft hij vorige week ook een onderhoud gehad de Amerikaanse ambassade. De bewindsman ziet graag dat tenminste 20 studenten, opgeleid worden tot criminoloog.

Behalve criminologen, ontbeert het ministerie ook wetgevingsjuristen. De afdeling wetgeving op Juspol is onderbezet, terwijl de afdeling alle zeventien ministeries, het Kabinet van de President en De Nationale Assemblee moet ondersteunen. Het is van eminent belang dat er op kort termijn een masteropleiding wetgeving komt. Er worden ook hierover al gesprekken gevoerd door de minister.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Amoksi pleit voor masteropleiding Criminologie