maandag 15 juli 2024
24 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
4
(1)

Minister Amoksi overlegt met korpsleiding over toenemende criminaliteit

lees ook ...

Directeur Duurzame ontwikkeling inheemsen brengt bezoek aan ...

Directeur Duurzame Ontwikkeling Inheemsen (DOI), Melisa Fredericks, heeft onlangs een kennismakingsbezoek gebracht aan de inheemse dorpen Grankreek en Columbia in het district Saramacca. Ze werd verge...

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft maandag een vergadering gehouden met de korpsleiding om de toename van inbraken en gewelddadige berovingen aan te pakken. Samen met korpschef Bryan Isaacs, directeur van Justitie en Politie Sharma Lakhisaran en de overige leiding van het Korps Politie Suriname (KPS) werden aanvullende maatregelen besproken om de stijgende criminaliteit een halt toe te roepen.

Volgens de Communicatiedienst Suriname benadrukte minister Amoksi dat criminaliteitsbestrijding een prioriteit is voor de regering. “We hebben gezien dat we de afgelopen dagen zeker twee tot drie berovingen per dag hebben,” zei de minister. Deze situatie was aanleiding voor het overleg met de korpsleiding om aanvullende maatregelen te treffen en de veiligheid van de gemeenschap te garanderen.

De evaluatie betrof functionarissen die gezamenlijk bijdragen aan de veiligheid van Suriname. Amoksi wees op de ondersteuning van de regering en de samenwerking met het ministerie van Defensie om meer resultaten te boeken. Het ministerie werkt aan het verbeteren van de capaciteit en training van politieagenten.

Korpschef Isaacs benadrukte dat er diverse initiatieven zijn in samenwerking met partners om trainingen op nationaal, regionaal en internationaal niveau te organiseren. “Het gaat om het continu bijbrengen van vakmanschap en vaardigheden als opsporingsambtenaar,” zei Isaacs. Minister Amoksi voegde toe dat er recentelijk in het kader van het Makandra-project met Nederland trainingen zijn afgerond, gericht op capaciteitsversterking en professionalisering van het korps.

Korpschef Isaacs verzekerde dat de instructies van minister Amoksi zullen leiden tot een betere beheersing van de criminaliteit. Er werden strategieën en maatregelen besproken die direct worden uitgevoerd.

Ondanks logistieke uitdagingen, is besloten om hierin te voorzien. Deze week zal het ministerie nog maatregelen treffen om in de noden van logistieke middelen, zoals voertuigen, te voorzien. Isaacs noemde Operatie Zero Tolerance succesvol en gaf aan dat er positieve resultaten zijn geboekt en dat de operatie zal worden voortgezet.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Amoksi overlegt met korpsleiding over toenemende criminaliteit