donderdag 6 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
16.9 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Amoksi oriënteert zich in West-Suriname

lees ook ...

Ramadhin attended conference in Washington, DC

  Health Secretary Amar Ramadhin and his delegation was in Washington, DC, last week to participate in the Pan American Health Organization's. It is the 30th Pan American Sanitary Conference a...

De minister van Justitie en Politie (Juspol), Kenneth Amoksi, heeft een werkbezoek gebracht aan het ressort Kabalebo. Het wilde kennis maken met het personeel van de diensten van het ministerie en poolshoogte nemen van de veiligheidssituatie in het gebied. De bewindsman heeft een kennismakingsbezoek gebracht aan het personeel van het politiebureau en de brandweerkazerne te Apoera. Daarbij heeft hij ook een werkbespreking gehad met de medewerkers om zelf te vernemen over het reilen en zeilen van de politie – en brandweerzorg in dit gebied.

De directeur van Justitie, Sharma Lakhisaran, en de onderdirecteur Rechtsaangelegenheid, Steven Jakaoemo maakten ook deel uit van de delegatie. Verder had het bezoek ook een oriëntatie karakter voor het opzetten van controleposten te Matapi en Witagron.

De ministers van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme en Natuurlijke Hulpbronnen, Albert Jubithana en David Abiamofo waren het afgelopen weekend ook voor een oriëntatiebezoek in Apoera en omstreken. Tijdens een krutu met de bewoners in het bestuurscentrum van ressort Kabalebo hebben de bewindslieden aangegeven dat projecten en werkzaamheden die in het verleden plaatsvonden en gestopt zijn, zullen worden geëvalueerd en gecontinueerd.

De gemeenschap van Apoera, Washabo en Section was daarbij in de gelegenheid vragen te stellen aan de bewindslieden. Zowel Amoksi, Abiamofo als Jubithana haalden aan dat zij geen werkzaamheden zullen uitvoeren zonder met de lokale bevolking om de tafel te gaan zitten.

Bij die meeting hebben de bewoners aangegeven dat zij te kampen hebben met gevallen van seksueel misbruik. Daarbij is ook de kanttekening gemaakt dat het probleem van seksueel misbruik veelal verzwegen wordt door de familie. Zij hebben ook zaken aangekaart met betrekking tot vreemdelingenzaken en grondenrechten. De aanwezige ministers gaven aan vragen die betrekking hadden op andere ministeries te zullen meenemen voor de collega’s.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Amoksi oriënteert zich in West-Suriname