donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.3 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Amoksi ontvangt familie neergeschoten man door politieoptreden

lees ook ...

Dc Linga: “Suriname gaat door diep dal en bevolking he...

Districtscommissaris (dc) Erwin Linga van het bestuursressort Boven-Coppename in het district Sipaliwini, vindt dat nationaal gevoel bij de herdenking en viering van Srefidensi nationaal aangewakkerd ...

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft de moeder en echtgenote van Rodney Kwasiba ontvangen, en hen verzekerd dat het Bureau Slachtofferzorg  zal zorgen voor de nodige medische voorzieningen. Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting zal hem voorzien van een verzekeringskaart. Verder komt zijn gezin voor financiële steun in aanmerking. Kwasiba is zondag gewond geraakt tijdens een politieactie.

Hij bevond zich volgens de voorlichtingsdienst van het Korps Politie Suriname in gezelschap van een gezochte verdachte, en sloeg samen met hem op de vlucht bij aankomst van de politie. Er werd niet gereageerd op de sommatie om te stoppen, en de politie schoot gericht. Kwasiba werd geraakt, terwijl de verdachte wist te ontkomen.

Bewoners kwamen op en barricadeerden, vervolgens de Martin Luther Kingweg, ter hoogte van het ‘dorp Jamaica’. Bemiddeling van districtscommissaris Marlène Joden van Para leverde niets op, maar nadat Amoksi zich na uren persoonlijk op de plek meldde en de mensen toesprak, werd de barricade opgeheven.

De moeder en echtgenote waren daarbij vergezeld van Abop-parlementariër Ramon Koedemoesoe en andere buurtbewoners. Volgens de moeder is haar zoon, die in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo ligt, kostwinnerr is en moet zijn echtgenote maandelijks twee keer voor medische controle de specialist bezoeken.

De bewindsman zal erop toezien, dat een team van maatschappelijk werkers en psychologen hulp bieden, om te voorkomen dat er op lang termijn een negatief effect ontstaat bij betrokkenen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Amoksi ontvangt familie neergeschoten man door politieoptreden