dinsdag 26 september 2023
27.8 C
Paramaribo
20.3 C
Amsterdam
1
(1)

Minister Amoksi: “Ontslagresolutie politiehoofdinspecteurs wordt niet teruggedraaid”

lees ook ...

Nationaal Leger versterkt met Franse militaire steun ter waa...

In het kader van een langdurige defensie samenwerking met Frankrijk heeft het Surinaams Nationaal Leger militair materieel ontvangen ter waarde van een miljoen euro. Op 15 september 2023 vond de offic...

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) is niet van plan om het ontslag van de hoofdinspecteurs Sergio Gentle en Raoul Hellings terug te draaien. Volgens de minister zal dat niet gebeuren, aangezien de juiste procedures hieraan zijn voorafgegaan. Om de politiefunctionarissen met ontslag te sturen zijn de juiste functionarissen geconsulteerd vanuit de korpsleiding en is er overleg geweest met de procureur-generaal (pg).

Er is hieruit een strafvoorstel voortgevloeid. De stukken voor het ontslag zijn opgemaakt, waarna de president de ontslagresolutie heeft getekend, stelt Amoksi. De Justitieminister vindt dat Hellings en Gentle een eerlijke kans hebben gehad om zich te verweren gedurende de processen naar het ontslag toe.

De wet biedt de gelegenheid aan de ontslagen politieofficieren om naar de rechter te stappen om het ontslag aan te vechten als zij van mening zijn dat hun onrecht is aangedaan. Er is door president Chandrikapersad Santokhi een team geïnstalleerd om met de Surinaamse Politiebond (SPB) in overleg te gaan om onduidelijkheden over het ontslag te bespreken.

De bewindsman verduidelijkt dat alles in deze hele kwestie transparant is geweest. Hij benadrukt dat het duo naar de rechter kan stappen om hun ontslag aan te vechten. Wat de veiligheid van het land betreft, zegt de minister dat de gemeenschap niet hoeft te vrezen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Amoksi: “Ontslagresolutie politiehoofdinspecteurs wordt niet teruggedraaid”