woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Amoksi onthult dubbele overuren bij Brandweer

lees ook ...

Rapartiest Kapalani gearresteerd tijdens politiepatrouille

Vanochtend is de 31-jarige rapartiest Kapalani aangehouden tijdens een patrouille van de stootgroep Regio Paramaribo. Hij werd betrapt met een vuistvuurwapen, dat door de autoriteiten in beslag is gen...

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft vastgesteld dat het Korps Brandweer Suriname dubbele overuren declareert voor zondagen, wat hij als een onjuiste praktijk beschouwt die niet moet worden voortgezet. Dit ontdekking leidde tot een gedeeltelijke werkonderbreking bij de brandweerbond, die van mening is dat de minister zich niet aan gemaakte afspraken heeft gehouden.

Volgens bondsvoorzitter Wendel Oosterwolde hebben de leden op hun loonstrookjes gezien dat de extra uren die in december zijn gemaakt, niet zijn uitbetaald, waarna zij massaal in beraad zijn gegaan. Het bestuur van de bond heeft besloten om actie te ondernemen.

Minister Amoksi verklaarde woensdag tegenover journalisten dat het personeel van de brandweer reeds 7% van hun bruto salaris ontvangt voor onregelmatige diensten. Daarnaast worden er extra overuren voor zondagen geregistreerd, wat in feite neerkomt op dubbele betaling. Deze kwestie is besproken met de bond, en er is ook advies ingewonnen bij het ministerie van Binnenlandse Zaken over de wettelijke aspecten hiervan. De bewindsman wacht al een maand op een antwoord.

Volgens de minister is met de bond afgesproken dat een principeakkoord dat is bereikt, eerst moet worden goedgekeurd door de Raad van Ministers, wat tot op heden nog niet is gebeurd. De dubbele betaling zou mondeling zijn toegezegd door de voormalige minister in 2019. Afgesproken is nu dat de betaling wordt opgeschort totdat de kwestie grondig is onderzocht. De leden van de bond hadden echter verwacht dat de overuren van december zouden worden uitbetaald, wat niet is gebeurd. Daarom is besloten om gedeeltelijk het werk neer te leggen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Amoksi onthult dubbele overuren bij Brandweer