zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Amoksi kondigt aan: “E-bikes binnenkort toegestaan voor 16-plussers”

lees ook ...

Vakbonden accepteren ontslag Marciano Hellings niet

De Unie van Assertieve Vakbonden is niet te spreken over het feit dat hun penningmeester Marciano Hellings is ontslagen op staande voet, omdat er vertrouwelijke bedrijfsinformatie is uitgelekt. Hellin...

Binnenkort zullen personen van 16 jaar en ouder toegestaan worden om elektronische fietsen (e-bikes) te besturen, zo kondigde minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie aan tijdens de persconferentie na de Regeringsraadvergadering (RRV). Het Rijbesluit zal worden aangepast om e-bikes te categoriseren als bromfietsen.

Minister Amoksi benadrukte dat sommige bestuurders van e-bikes gevaarlijke situaties creëren door zich elke dag door het verkeer te begeven. “Dezelfde vereisten als die voor het besturen van een bromfiets, zullen gelden voor een e-bike. Dus men zal ook een valhelm moeten dragen, naast de leeftijd van 16 jaar en ouder”, voegde hij toe.

Het raadsvoorstel is besproken in de RRV en zal vervolgens worden doorgestuurd naar de president, de Staatsraad en uiteindelijk naar De Nationale Assemblee (DNA) voor behandeling. Momenteel is er een opvallende stijging van het gebruik van e-bikes in het land.

Veel minderjarigen, vooral muloscholieren, besturen deze tweewielers zonder valhelm en verzekering, wat kan leiden tot gevaarlijke situaties op de weg. Dit onderwerp is eerder aangehaald in DNA, waar gepleit werd voor wetgeving om dit probleem aan te pakken.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Amoksi kondigt aan: “E-bikes binnenkort toegestaan voor 16-plussers”