zaterdag 1 oktober 2022
27.7 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
5
(1)

Minister Amoksi is tevreden over resultaat werkbezoek Nederland

lees ook ...

Vicepresident Brunswijk vindt ontwikkelingstempo Suriname tr...

"Het tempo waarmee zaken in Suriname worden aangepakt is laag. Het land moet veel sneller tot ontwikkeling komen," vindt ABOP-voorzitter tevens vicepresident (vp), Ronnie Brunswijk. Hij sprak zaterdag...

Minister Amoksi van Justitie en Politie (Juspol)  is ingenomen met het bereikte resultaat  van zijn dienstreis naar Nederland. “Ik kom heel tevreden terug uit Nederland”,zegt hij. De bewindsman hoorde bij de delegatie die met de president meereisde naar Nederland. Hij heeft vruchtbare gesprekken kunnen voeren met zijn Nederlandse collega. Meerdere samenwerkingsmodellen mocht hij bespreken met diverse autoriteiten.

Concrete afspraken zijn gemaakt hierbij. Er is ondersteuning toegezegd aan het Openbaar Ministerie en het Hof van Justitie. Nederland wil het politieapparaat helpen versterken. “Ik heb bijvoorbeeld gesproken met de minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming. Bij hem heb ik verzoeken voor ondersteuning op het gebied van mensenrechten, wetgeving en gevangeniswezen gedeponeerd. We hebben ook een memorandum van understanding (MOU) getekend voor ondersteuning op het gebied van reclassering”, legt Amoksi uit.

De Juspol-minister vermeld verder, dat Nederland een budget van zes miljoen euro beschikbaar heeft gesteld voor de regering in het Makandra-project. Juspol mag naast het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij en Financiёn en Planning, projecten indienen die mogelijk worden gefinancierd uit deze pot. Volgens de bewindsman zal het reclasseringsprogramma, dat is begroot voor ruim driehonderdduizend euro hieruit worden bekostigd. Amoksi zegt dat er toezeggingen zijn gedaan op het gebied van veiligheid, verkeer en ondersteuning van de brandweer.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Amoksi is tevreden over resultaat werkbezoek Nederland