vrijdag 5 maart 2021
25.6C
Paramaribo
1.1C
Amsterdam
0
(0)

Minister Amoksi geeft de Korpschef van het KPS beleidsinstrukties

lees ook ...

Huis bijna afgebrand door oudere

De brandweer kreeg gistermiddag omstreeks 13.27 uur een melding van een woningbrand aan de Stanley Snoweg te Pontbuiten. Een senioren burger zou met een aansteker op het bed hebben gespeeld met als ge...

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie hield op dinsdag 16 februari de beleidsinzichten van het ministerie ten aanzien van de politie voor aan korpschef Roberto Prade van het Korps Politie Suriname (KPS). Adviseurs Mark Karg, Vivian Pique, Kenneth Pinas en directeur Olton Helstone van Operationele Diensten van het ministerie waren onderdeel van het overleg. Er zijn enkele opvallende aanpassingen gedaan aan het nieuwe beleidsplan daar het huidige Meerjaren Beleidsprogramma in 2020 is geëxpireerd.

Minister Amoksi wil in het nieuwe Meerjaren Beleidsprogramma, ‘Inlichtingen gebaseerd Politiewerk'(Intelligence Baced Policing), ‘Gemeenschaps Ordehandhaving'(Community policing), Internationale samenwerking en Samenwerking tussen Afdelingen(Inter-Agency Cooperation), Misdaadpreventie door Milieuontwerp(Crime Prevention Through Environmental Design CPTED en Burger Veiligheid. CPTED is een preventieve veiligheidsstrategie die een integraal pakket van situaties betrekt bij de politie- en veiligheidszorg zoals het milieu, economische activiteit, ruimtelijke ordening, sociaal-maatschappelijke orde en is gebied gebonden.

De bewindsman is ook voornemens de Politie Academie (PA) te vernieuwen. Hij wil een nieuw curriculum gelijklopend aan de reorganisatie van de Politie Academie, daarbij inbegrepen het wervings- en selectiebeleid. De politiechef zal aan de hand van de instructies van de minister zaken als het inzetten van reserve politie en andere veiligheidsdiensten zoals KPA en BBS bekijken in verband met de orde handhaving. Dit eventueel na aangepaste training. De Korpschef werd ook gevraagd aandacht te besteden aan integriteit en ethiek binnen het politiekorps.

Ook de ordehandhaving in het verkeer en verbetering van de basispolitiezorg werden met de Korpschef besproken. “Het veiligheidsgevoel van de burgerij moet terugkeren”, zei de minister. Korpschef Prade gaf zijn visie omtrent actuele knelpunten binnen het korps en zei binnen afzienbare tijd met een nieuw concept Meerjaren Beleidsplan te zullen komen.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Amoksi geeft de Korpschef van het KPS beleidsinstrukties