donderdag 13 juni 2024
27 C
Paramaribo
11.3 C
Amsterdam
5
(1)

Minister Amoksi: Criminaliteitscijfers in Suriname licht gestegen

lees ook ...

Curaçao wil Surinaamse best practices en WTO-assistentie

Minister Ruisandro Cijntje van Economische Ontwikkeling van Curaçao, heeft een bilateraal gesprek gehouden met minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Inno...

Volgens minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) is er momenteel een lichte stijging van de criminaliteit in Suriname. Hoewel hij geen details heeft vrijgegeven, meldt hij dat de cijfers bij het Korps Politie Suriname (KPS) deze trend laten zien. De korpsleiding heeft een gepland overleg met de president op maandag, waar een aanpak voor dit probleem zal worden besproken.

De minister benadrukt de noodzaak van verhoogde politiesurveillance op straat en een meer professionele aanpak met focus op daderidentificatie en informatiegestuurde acties. Het tekort aan politievoertuigen blijft een uitdaging voor KPS. Het tekort aan politievoertuigen op verschillende politiebureaus blijft een aanhoudend probleem volgens minister Amoksi.

Hij herinnert eraan dat 75% van de vraag naar voertuigen binnen de overheid afkomstig is van verschillende korpsen. Het voorzien van voldoende middelen voor het korps is cruciaal en Amoksi meldt dat zodra 5 tot 10 voertuigen beschikbaar zijn, deze onmiddellijk worden ingezet op verschillende locaties. Hij erkent tevens dat criminelen de zwakke plekken met betrekking tot het voertuigtekort proberen uit te buiten.

Minister Amoksi heeft aangegeven, dat het nodig is om de politie in Suriname van voldoende personeel te voorzien om effectief te opereren. Hij wijst erop dat het land achterloopt op andere Caribische landen op dit gebied. Zijn doel is om jaarlijks 250 nieuwe politieagenten op te leiden en in te zetten, als onderdeel van een bredere modernisering van de politiemacht.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Amoksi: Criminaliteitscijfers in Suriname licht gestegen