dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
4.5
(2)

Minister Amoksi bezorgd over criminaliteit

lees ook ...

Intellectueel eigendom Suriname wordt versterkt

Diana Versteeg, vertegenwoordiger van de European Union Intellectual Property Office (EUIPO), bracht een beleefdheidsbezoek aan minister Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technolog...

Huiselijk geweld, berovingen, inbraken en verkeerscriminaliteit baren het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) ernstig zorgen. De verruwing en toename van de criminaliteit viert niet alleen in Suriname hoogtij, maar ook in de regio, zegt Juspol-minister Kenneth Amoksi. De minister vindt dat het veiligheidsgevoel bij de burger opgekrikt moet worden. Om dit te realiseren zijn er concrete maatregelen getroffen, meent Amoksi.

De werkarmen hebben instructies gekregen hoe in specifieke situaties op te treden om de veiligheid van burgers te garanderen. Met de korpsleiding zijn er stringente maatregelen afgesproken, zegt Amoksi.

Aan het opvoeren van de wegcontroles wordt ook gewerkt. Op diverse wegen voert de politie controles uit. Zij blijken effectief te zijn, omdat diverse zaken in kaart worden gebracht zoals mensenhandel en smokkel, drugssmokkel en het signaleren van voortvluchtige daders. Snelheidscontroles worden ook uitgevoerd.

Politiekorpschef Roberto Prade zegt dat vanaf de implementatie van het Safe City Project de pakkans van de criminelen is vergroot. De inlichtingendienst van het politiekorps verricht volgens de korpschef goed werk.

Diverse misdaadactiviteiten zijn vroegtijdig verijdeld. In vele gevallen lukt het de politie om de daders binnen een korte tijd aan te houden, zegt de politiebaas.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Amoksi bezorgd over criminaliteit