zondag 23 juni 2024
30 C
Paramaribo
20.7 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Amoksi bereidt Anticorruptiecommissie voor op installatie

lees ook ...

Surinaamse cabaretier Luciën Vriese overleden op 68-jarige l...

Luciën Vriese, een geliefde figuur in de Surinaamse cabaretwereld en bekend van de populaire cabaretgroep ‘1 en 1 is 3’, is op donderdag op 68-jarige leeftijd overleden. Het verdrietige nieu...

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie bijeenkomst gehouden met de voorgedragen leden voor de Surinaamse anticorruptiecommissie. Conform de Anticorruptiewet is de voordracht van de leden gedurende een maand gepubliceerd en was de gemeenschap in de gelegenheid had om eventuele bezwaren tegen de aanstelling van leden aan te kaarten. Deze periode is intussen verstreken en er is geen beroep aangetekend tegen de leden.

Amoksi heeft de voorgedragen leden toegesproken en hun het vervolgtraject voorgehouden. In de eerste week van maart komt er een Franse delegatie naar Suriname om een training te verzorgen aan de leden. Dit was tijdens het bezoek van de Franse minister aan Suriname besproken en de Fransen hebben de nodige voorzieningen hiervoor getroffen. Minister Amoksi gaf aan dat hij ook met Nederland heeft gesproken voor een inkijkstage.

Naast de Anticorruptiewet, moeten nog andere wetsproducten bijkomen, zoals de wet BOB, de Wet op Publieke Informatie en de Privacy wet op Informatie. Deze wetsproducten zijn nodig om de commissie optimaal te laten functioneren.

De commissie moet nu nog door de president geïnstalleerd worden zodat zij formeel met hun werkzaamheden kunnen beginnen. Minister Amoksi gaf aan dat de brief voor de installatie van de commissie verstuurd zal worden.

De voorgedragen leden voor de anticorruptiecommissie zijn: Edwin Paal, Carlos Wong Loi Sing, Premkoemar Jethoe, Cynthia Klein-Jones, Ilse Krenten, Achmed Neijhorst, Mohamed Imambaks, Nathalie Klaverweide, Soerdjdew Ramadhin.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Amoksi bereidt Anticorruptiecommissie voor op installatie