donderdag 13 mei 2021
26.1 C
Paramaribo
13.2 C
Amsterdam
5
(1)

Minister Amoksi belooft aanpak verkeerscriminaliteit

lees ook ...

President: SCSD-project zal concurrentievermogen Suriname ve...

Het Suriname Competitiveness and Sector Diversification Project (SCSD-project) is een mijlpaal, zei president Chan Santokhi vandaag bij de launch van dit project in de Congreshal. De launch is georgan...

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) heeft maatregelen aangekondigd voor de aanpak van de verkeerscriminaliteit. Hij zei dit gisteren in De Nationale Assemblee na vragen van assembleelid Genevievre Jordan van de ABOP. De volksvertegenwoordiger uitte haar bezorgdheid over de verkeerssituatie met name de op de Afobakaweg.

Aan de Afobakaweg heeft een aanrijding in december vorig jaar het leven van zeven personen gekost. Dit jaar zijn er weer drie levens te betreuren bij een verkeersongeluk op dezelfde weg.

Deskundigen van Juspol zullen volgens Amoksi op korte termijn om de tafel zitten met de wegenbouwers van het ministerie van Openbare Werken, de universiteit en andere deskundigen, om na te gaan hoe de verkeersveiligheid opgevoerd kan worden. Verder zal de verkeers- en snelheidscontrole worden opgevoerd.

Er zal ook nagegaan worden welke fysieke zaken aan de wegen zullen worden aangebracht voor veilig verkeer. De hoge snelheden en het roekeloze gedrag zijn de grootste boosdoeners. Binnenkort wordt het verkeersveiligheidsinstituut ingevuld, belooft Amoksi.

De minister heeft ook informatie gegeven over een aanrijding met dodelijke afloop enkele dagen terug. De 11-jarige Djuraino Pinas werd bij het doen van de oversteek aangereden. Intussen heeft de dader die was doorgereden zich aangemeld bij de politie. Volgens informatie heeft de veroorzaker geen rijbewijs en is daarom doorgereden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Amoksi belooft aanpak verkeerscriminaliteit