dinsdag 2 maart 2021
24.2C
Paramaribo
9.1C
Amsterdam
5
(1)

Minister Amoksi belooft aanpak verkeerscriminaliteit

lees ook ...

Tigri is tenminste betwist gebied

In de jaren zeventig is overeengekomen, dat Suriname, noch Guyana Tigri mocht bezetten. Nederland heeft Suriname op de kaart geplaatst, zonder dat gebied mee te nemen. Op de website www.nederlandwerel...

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) heeft maatregelen aangekondigd voor de aanpak van de verkeerscriminaliteit. Hij zei dit gisteren in De Nationale Assemblee na vragen van assembleelid Genevievre Jordan van de ABOP. De volksvertegenwoordiger uitte haar bezorgdheid over de verkeerssituatie met name de op de Afobakaweg.

Aan de Afobakaweg heeft een aanrijding in december vorig jaar het leven van zeven personen gekost. Dit jaar zijn er weer drie levens te betreuren bij een verkeersongeluk op dezelfde weg.

Deskundigen van Juspol zullen volgens Amoksi op korte termijn om de tafel zitten met de wegenbouwers van het ministerie van Openbare Werken, de universiteit en andere deskundigen, om na te gaan hoe de verkeersveiligheid opgevoerd kan worden. Verder zal de verkeers- en snelheidscontrole worden opgevoerd.

Er zal ook nagegaan worden welke fysieke zaken aan de wegen zullen worden aangebracht voor veilig verkeer. De hoge snelheden en het roekeloze gedrag zijn de grootste boosdoeners. Binnenkort wordt het verkeersveiligheidsinstituut ingevuld, belooft Amoksi.

De minister heeft ook informatie gegeven over een aanrijding met dodelijke afloop enkele dagen terug. De 11-jarige Djuraino Pinas werd bij het doen van de oversteek aangereden. Intussen heeft de dader die was doorgereden zich aangemeld bij de politie. Volgens informatie heeft de veroorzaker geen rijbewijs en is daarom doorgereden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Amoksi belooft aanpak verkeerscriminaliteit