Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Minister Amar Ramadhin start onderzoek naar betalingen bij NII

Geplaatst

op

Fb Img 1559839816429

De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin is een onderzoek gestart naar betalingen die vanuit het SZF zijn verricht naar het Nationaal Informatie Instituut (NII). Ook consultants zijn hierbij meegenomen. De minister geeft aan dat er een algeheel onderzoek bij het NII zal plaatsvinden.

Het Staatsziekenfonds (SZF) en de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) zijn eerder benaderd door de ex-directeur van het NII, Clifton Limburg voor financiële steun. Op zo een manier moest de samenleving voorzien worden van overheidsinformatie. Alle gelden die als steun zijn gegeven, zijn op de rekening van het Instituut bij Surinames moederbank CBVS gestort.

Volgens Limburg is er eerder steun aangevraagd omdat er onvoldoende middelen waren om activiteiten te kunnen doen. De coördinator die momenteel belast is met de overheidsinformatie, Alven Rooslevd zegt dat de betalingen vanuit het SZF officieel zijn stopgezet.- Culturu.com

4 Reacties
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mahinder
zondag 30 augustus 2020 09:00

Zo zou erg zijn als ook hij achter slot en grendel gaat. Zielig. Bijna alle directeuren zijn dan achter slot en grendel die ambtenaren zichzelf een salarissen bonus gaven

Perie
zondag 30 augustus 2020 15:04

Natuurlijk, jij noemt het directeuren, ik noem het machtsmisbruikers en graaiers. Erg zielig allemaal. Ja niet voor hun, maar zielig voor de bevolking waar gewoon overheen gelopen wordt. Laat de directeuren dan maar aantonen dat ze naar eer en geweten hebben gehandeld. En als dat zo is dan krijgen ze hun job terug. Maar als ze niet geschikt zijn om directeur te spelen mogen ze van mij ergens op kantoor een baantje nemen. Het wordt tijd dat er in ons mooie Suriname eerlijke en kundige mensen op de juiste positie worden geplaatst. Dus heel goed, licht alles maar door en… Lees verder »

James Boldewijn
zondag 30 augustus 2020 20:00

Ja man, ze waren zo dapper om de boel te belazeren, dan wees ook zo dapper om je nederlaag te erkennen en de gevolgen. Ja man.

A/H
maandag 31 augustus 2020 10:20

Slechte redactie, Minister Amar Ramadhin is geen Minister van Financiën. Zomaar schrijven jullie een hoop nonsensAdvertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen