woensdag 10 augustus 2022
32.6 C
Paramaribo
27.7 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Albert Ramdin bespreekt samenwerking met Indonesische collega

lees ook ...

Wegomlegging ivm rechtszitting

In verband met de te houden zitting van het Constitutioneel Hof op vrijdag 5 augustus 2022, zullen de navolgende wegen en kruisingen vanaf 09.00 uur v.m. tot en met 14.00 uur n.m. worden omgelegd, te ...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken heeft op 29 januari telefonisch overleg gehad met zijn Indonesische collega  Retno Marsudi over het intensiveren van de betrekkingen. Dit vanwege de historische verbondenheid tussen Suriname en Indonesië die de basis is voor de vriendschappelijke betrekkingen tussen beide landen. Daarbij heeft Suriname de wens aangegeven deze speciale banden niet alleen te bestendigen, maar ook uit te breiden.

Tijdens het gesprek is er ook aandacht geschonken aan de verbreding van de culturele betrekkingen, waarbij Indonesië ondersteuning heeft toegezegd voor implementatie van geïdentificeerde gemeenschaps- en culturele projecten. Beide bewindslieden zeggen ook de samenwerking op economisch gebied wat leven in te willen blazen, omdat deze vanwege de COVID-19 pandemie minder intensief is geworden. Tijdens de later in het jaar te houden 6e bijeenkomst van de Gemengde Commissie Suriname-Indonesië, zal daar verder aandacht aan worden besteed.

Verder heeft minister Marsudi collega Ramdin  uitgenodigd om samen met een vertegenwoordiging van het Surinaams bedrijfsleven te participeren in het 2de Indonesië-Latijns Amerika Business Forum, welke in oktober dit jaar in Jakarta zal worden gehouden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Albert Ramdin bespreekt samenwerking met Indonesische collega