donderdag 13 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.1 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Achaibersing praat met zijn Barbadiaanse collega

lees ook ...

Woningbrand in Kibritikistraat maakt 28 mensen dakloos

Een woningbrand dinsdagmiddag aan de Kibritikistraat heeft 28 mensen dakloos gemaakt. De brandweer meldt dat het om vier generaties gaat: acht volwassenen en twintig minderjarigen, waaronder moeders, ...

Minister Achaibersing van Financiën en Planning heeft de vorige week tijdens zijn  bezoek aan Barbados een onderhoud gehad met zijn Barbadiaanse collega Ryan Straughn. Bij dit onderhoud zijn de mogelijkheden besproken om de relatie Suriname-Barbados verder uit te bouwen waaronder andere het intensiveren van het handelsverkeer en het voorkomen van dubbele-belastingheffingen.

De twee ministers wisselden ook van gedachten over hun respectieve IMF-programma’s. Het Barbados programma is in oktober 2018 van start gegaan en loopt nu aan het einde. Het programma van Suriname is vrij recent in december 2021 begonnen.

Minister Straughn gaf aan dat Barbados enkele jaren geleden in een vergelijkbare situatie zat als Suriname: Een torenhoge schuld en belabberde economie. Met een disciplinair economisch beleid is het Barbados gelukt uit het dal te klimmen. De schulden zijn herschikt en de economie is nu, ondanks de naweeën van Covid-19, weer in de lift.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Achaibersing praat met zijn Barbadiaanse collega