donderdag 30 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
5
(1)

Minister Achaibersing krijgt 48 uur van douanebond

lees ook ...

Afdeling Bijenteelt LVV verzorgd in Coronie training voor im...

In het district Coronie is er op vrijdag 24 maart jongstleden voor zevenendertig imkers uit Coronie en Nickerie, een training over Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) verzorgd. De training ...

Leden van de douanebond zijn moe van het wachten op de overheid om hun wensen in vervulling te laten gaan. Er wordt al maanden gesproken, maar er komt geen schot in de zaak, zegt de voorzitter van de douanebond Joyce de Vlugt.

Volgens haar zijn de ambtenaren teleurgesteld, omdat er harde afspraken zijn gemaakt met minister Armand Achaibersing van Financiёn en Planning over rechtspositionele zaken die tot nu toe niet zijn nagekomen.

Er is te lang gewacht en daarom heeft de bond een ultimatum van 48 uur gesteld, dat vrijdag verstrijkt. Als de bewindsman niets van zich laat horen, dan is een complete lamlegging van het werk niet uitgesloten.

De Vlugt neemt als voorbeeld het stappen uit Fiso door de douaniers. Volgens haar is er tijdens de vorige regering al een overeenkomst bereikt over dit vraagstuk. “Het zijn zaken die al lopende waren dus het is gewoon continuering van beleid. We zijn straks een jaar verder en er is nog niets gedaan. In de tussentijd is het geld weer ontwaard”, benadrukte de voorzitter.

Verder geeft ze aan dat de douaniers vanaf 2018 geen uniform hebben gekregen en die zelf aanschaffen. Zolang de overheid geen werk hiervan maakt, zullen de ambtenaren in burgerkleding verschijnen aan het werk.

Een andere kopzorg is de onduidelijkheid die er heerst over dienstwoningen, waarin de leden onder meer te Zanderij en in Nickerie vanaf volgende maand moeten verblijven tijdens hun detachering. De Vlugt stelt dat de huizen op dit moment niet gereed zijn.

“Er is geen elektriciteit, geen water. Vanaf begin van het jaar geven we dat aan, maar de dingen zijn nooit aangepakt. Hoe moeten de mensen straks hun intrek nemen in deze woningen,” vraagt De Vlugt zich af.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Achaibersing krijgt 48 uur van douanebond