maandag 27 maart 2023
30 C
Paramaribo
7.4 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Achaibersing is vóór ‘evidence based policymaking’

lees ook ...

Wereld waterdag; wat doen wij aan ons watergebruik?

Vandaag is het Wereldwaterdag, die sinds 1993 elk jaar op 22 maart wordt gehouden. Het moet het bewustzijn vergroten over de twee miljard mensen die zonder toegang tot veilig water leven. Dit jaar gaa...

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning opende op donderdag 28 januari een virtueel seminar over de toekomst van het statistiekwezen in Suriname, georganiseerd door het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) en de Commissie voor de Statistiek (COMSTAT). De minister zei de opening van het seminar met genoegen te verrichten omdat de Commissie en het ABS samen respectabele onderdelen van het ministerie van Financiën en Planning zijn, gaf hij aan.

“De belangrijkste reden waarom ik graag deze opening verricht, is omdat het gebruik van statistieken zoveel waarde toevoegt aan alles wat wij doen. Statistieken liggen ten grondslag aan elke analyse en op elk vakgebied in onze moderne samenleving.”  Minister Achaibersing benadrukte zijn overtuiging over de belangrijkheid van statistieken nog meer met te zeggen: “Ik ben er heilig van overtuigd, dat als in de voorbije tien jaren, de cijfers en statistieken van het ABS, de CBvS, het SPS en Financiën serieus waren genomen, ons land niet in de moeilijke positie zou verkeren, zoals we die vandaag meemaken”.

Hij vervolgde zijn openingsspeech met de volgende woorden: “Ik heb grote waardering voor het seminar, want het raakt de kern van de wederopbouw van ons land, namelijk, sterke instituties waar wij ook in de toekomst op kunnen bouwen. En ik spreek waardering uit voor het werk dat het ABS, maar ook alle andere producenten van statistieken elke dag trouw uitvoeren, en waar wij, bestuurders groot belang bij hebben. Sterk en rechtvaardig beleid zal altijd gestoeld zijn op goede statistieken en correcte analyses. Goed bestuur zal altijd gestoeld zijn op dit fundament van degelijke statistieken. Ons land kent sinds 2002 een Statistiekwet. Het ABS is het centraal bureau voor statistieken en staat onder toezicht en begeleiding van COMSTAT. Deze commissie bestaat uit leden van de overheid, het bedrijfsleven, de vakbeweging, de Centrale Bank, de Universiteit, de NGO’s en de Stichting Planbureau Suriname. De Wet zorgde voor sturing van het statistiekwezen in ons land, door een respectabel public private partnerschap. Het herstel van Suriname is het beste gediend als wij beleid voeren op basis van feiten, en niet op basis van politieke motieven. Of anders gezegd, ik ben evenals u, vóór evidence based policymaking, en tegen policy based evidence making. Wij staan op het punt om het Crisis- en Herstel Plan (CHP) uit te voeren. In de afgelopen maanden is dankbaar gebruik gemaakt van tal van statistische gegevens, om te analyseren, voorstellen te ontwikkelen, en uiteindelijk het plan tot stand te brengen en door te rekenen. Mede dankzij die grote hoeveelheid aan betrouwbare informatie, is het CHP tot stand gekomen en kunnen wij vertrouwen hebben in de richting die daarin uitgezet wordt. Weest u verzekert van mijn waardering en steun voor het belangrijke werk dat u verzet. Ik hoop de conclusies en aanbevelingen uit dit seminar van u te ontvangen en met u te bespreken, zodat ik uw werk kan blijven steunen”. Aldus besloot de minister van Financiën en Planning, Armand Achaibersing zijn speech.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Achaibersing is vóór 'evidence based policymaking'