donderdag 1 juni 2023
27.8 C
Paramaribo
14.2 C
Amsterdam
5
(1)

Minister Achaibersing is blij met stabiliteit koers

lees ook ...

Suriname op weg naar ideale interculturele samenleving

Een ideale intercultuele samenleving is Suriname nog niet, zo toonde theoloog professor Franklin Jabini aan onlangs aan in zijn lezing in opdracht van het Trooninstituut. In een ideale interculturele ...

Minister Armand Achaibersing van Financien en Planning zegt blij te zijn met de rust die is ontstaan op het koersenfront. Dat is wat de regering en de deskundigen aldoor nastreefden. Vanaf maandag 7 juni 2021 is de koers vrijgelaten en is het zich gaan stabiliseren. “Ik denk dat iedereen snakte naar stabiliteit’’, aldus de minister Achaibersing

Stabiliteit is nodig om van daaruit verder te groeien. Sedert het vrijlaten van de koers aan het begin van deze week wordt de US dollar opgekocht voor SRD 20,932 en verkocht voor SRD 21,086. De bewindsman zei tijdens een regeringspersconferentie, dat de afgelopen maanden maatregelen zijn getroffen door de regering alvorens de koers losgelaten werd. De meningen zijn ook verdeeld over het moment waarop de koers vrijgelaten moest worden. Minister Achaibersing is van mening dat ondermeer de maatschappelijke geldhoeveelheid eerst in balans moest worden gebracht. Een eerder moment als deze week vond de bewindsman niet gunstig. Mochten de ontwikkelingen op het koersenfront onrustig worden zal de overheid niet schromen om een interventie te plegen.

Met het vrijlaten van de koers is er naar zeggen van de minister geen reden voor prijsaanpassingen. Dat de douanekoers bijgesteld wordt kan wel enige invloed hebben maar op essentiële- en basisgoederen mag dat niet het geval zijn omdat daarop geen invoerrechten geheven worden, verzekerde hij. Sedert het vrijlaten van de koers aan het begin van deze week wordt de US dollar opgekocht voor SRD 20,932 en verkocht voor SRD 21,086.

Een vrijgelaten koers die stabiel is, brengt geen prijsstijgingen met zich mee. Een vrijgelaten  koers  die de lucht in gaat zal wel tot  prijsstijgingen leiden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Achaibersing is blij met stabiliteit koers