donderdag 28 maart 2024
26 C
Paramaribo
8.4 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Abiamofo zegt, 98 procent kleine goudsector illegaal

lees ook ...

Wereldwaterdag belicht noodzaak voor duurzaam waterbeheer in...

Op vrijdag 22 maart, Wereldwaterdag, vestigt Suriname de aandacht op het cruciale belang van water en het bewustzijn rondom waterbeheer. Dit jaar ligt de focus van het ministerie van Natuurlijke Hulpb...

Naar zeggen van Minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen kan er heel lang gediscusieerd kan worden over wat er illegaal is in de goudsector, waarbij hij voorbeelden aanhaalt. Hij zegt dat in feite 98 procent van de kleine goudsector illegaal is.

“Er is nationaal en internationaal een discussie hierover. Noem je de mensen die geen concessie hebben illegaal? Noem je de concessiehouders die met kwik werken illegaal? Noem je de mensen die dichtbij de dorpen werken illegaal, vraagt hij. Dit alles is niet duidelijk. Wanneer dit duidelijk is, kan er betere regelgeving gemaakt worden”, geeft hij aan.

De bedoeling is om bijvoorbeeld regelgeving en een alternatief te geven bij het stoppen van het milieuonvriendelijke kwikgebruik. Zolang het alternatief er niet is, zal hij er niet toe over gaan de illegale goudsector aan te pakken, zo zei minister Abiamofo vandaag tegen journalisten.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Abiamofo zegt, 98 procent kleine goudsector illegaal