vrijdag 19 april 2024
26 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Abiamofo installeert Waterplatform

lees ook ...

Legerofficieren bevorderd na training

Zeven militairen zij na afronding van de Cursus Officiersvorming (klas 2023-02) bevorderd tot de rang van tweede luitenant. Deze cursus van meer dan vier maanden moest de militairen specifieke compete...

Minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen heeft het Waterplatform geïnstalleerd op het ministerie. Het Waterplatform zal de regering gedurende drie jaar adviseren over het nationale waterbeleidsplan en de implementatie van het nationale waterbeleid door diverse ministeries. Het platform zal ook de capaciteitsopbouw bevorderen, kennis en informatie uitwisselen en de bewustwording stimuleren op het gebied van waterreductie.

Het Waterplatform bestaat uit vertegenwoordigers van diverse instanties met raakvlakken op het gebied van waterbeheer en sanitatie, waaronder Reina Ormskirk, Rathna Kewal, Xaviera Souprayen, Herman Jinti, Radjen Ramkisoen, Dewdath Bhaggoe en Christiaan Huisden. Het platform wordt voorgezeten door Gonda Asadang, directeur Water op het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen.

Tijdens zijn betoog ging minister David Abiamofo in op de taak van het ministerie van NH op het gebied van waterbeheer, namelijk het formuleren, coördineren en uitvoeren van het waterbeleid. Ook merkte hij op dat verschillende instanties betrokken zijn bij waterbeheer en hun eigen programma’s uitvoeren, maar dat de coördinatie op een hoger niveau kan worden vormgegeven. Dit is dan ook de reden voor de installatie van het Waterplatform.

De komst van het Waterplatform zal bijdragen aan het slagvaardig voltooien van Sustainable Development Goal 6: Verzekerde toegang tot duurzaam beheer van water en sanitatie voor iedereen. Daarnaast zal het platform ook bijdragen aan de uitvoering van de Water Action Agenda, die tijdens de VN-waterconferentie in New York op 24 maart is gemaakt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Abiamofo installeert Waterplatform