maandag 4 maart 2024
25 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
0
(0)

Minister aan jeugdigen in detentie: “Zie jezelf niet als verloren mensen”

lees ook ...

VN coördinator bespreekt verbetering gezondheidszorg met min...

Joanna Kazana, de Resident Coördinator van de Verenigde Naties (VN), heeft een kennismakingsbezoek afgelegd bij minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Tijdens dit bezoek op dins...

“Zie jezelf niet als verloren mensen. Als land en als overheid hebben we iedereen nodig die Suriname wil helpen opbouwen. We willen niemand kwijtraken, dus na correctie willen we als ministerie jullie ook terugzetten in de samenleving om jullie bijdrage te leveren.” Dit zei minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) op donderdag 7 april aan de jeugdigen in Opa Doeli.

Deze jongeren worden vanaf donderdag muzikaal beziggehouden, want zij krijgen lessen in muziek van de politiekapel. De jongeren hebben de minister beloofd dat zij zich zullen inzetten en dat hij na drie maanden terug mag komen om hun vooruitgang met de muzieklessen te zien. Verder haalde de minister aan dat los van de lessen in Opa Doeli, dit project ook uitgevoerd zal worden voor minder draagkrachtigen in achterstandswijken en in de districten.

“Muziek is een wereldtaal, we zijn bezig met iets goeds en dit project zal de jongeren hier maar ook de samenleving ten goede komen,” zei de bewindsman. Amoksi drukte de jongeren ook op het hart dat ze nog een bijdrage te leveren hebben aan de opbouw van het land.

De muzieklessen zijn onderdeel van een project van de politiekapel voor jongeren die normaal geen toegang hebben tot muziekeducatie. De muzieklessen worden voortaan ook deel van de vorming die de jongeren bij Opa Doeli krijgen in hun resocialisatietraject.

Kapelmeester Inspecteur Brathwaithe sprak zijn dank uit aan de minister als initiatiefnemer van dit project en bedankte hem voor de ondersteuning om dit project van de grond te krijgen. De politiekapel heeft zich met dit project langdurig gecommitteerd om muzikale vaardigheden over te dragen aan de samenleving.

De muzieklessen krijgen een structureel karakter en zullen blijvend verzorgd worden. De kapelmeester verwacht dat deze lessen binnen de komende jaren vruchten zullen afleveren voor de samenleving.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister aan jeugdigen in detentie: “Zie jezelf niet als verloren mensen”