woensdag 24 april 2024
31 C
Paramaribo
5.3 C
Amsterdam
0
(0)

Mining- en trainingcenters geopend voor minder kwikgebruik

lees ook ...

Taalunie versterkt rol in ontwikkeling van Nederlands met &#...

Het 100e Comité van Ministers, gehouden op 22 april in Antwerpen, markeerde een mijlpaal met een feestelijke academische zitting getiteld 'Een mooie toekomst voor het Nederlands'. De bijeenkomst resul...

Waarnemend president Ronnie Brunswijk deelde het college en de samenleving in De Nationale Assemblee op dinsdag 30 mei mee, dat met behulp van de UNDP en andere donoren er gewerkt wordt aan het terugbrengen van het kwikgebruik.

Door de global environment facility van de Verenigde Naties wordt vanuit de UNDP een 7-jarig project gefinancierd. De uitvoering van dit project ligt in handen van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en het Nimos. Het doel hiervan is om de kleinschalige goudwinning te verbeteren, door de toepassing van minder vervuilende technologieën te bevorderen.

Waarnemend President Brunswijk deelde verder mee dat uit dit project mining- en traningcenters worden opgezet die multifunctioneel zijn. Op verschillende locaties in het binnenland zullen deze worden neergezet. Voor dit project is er al apparatuur aangeschaft.

In het district Brokopondo is reeds de eerste opzet gedaan. Kleinschalige mijnbouwers kunnen in de mining- en trainingcenter kennis vergaren over deze technieken.

De faciliteiten zullen niet alleen ten dienste staan voor de kleinschalige mijnbouw. Ze zullen ook dienen als forum voor verschillende stakeholders om gesprekken te voeren. Hieruit kunnen aanbiedingen voor financiële ondersteuning voortvloeien.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMining- en trainingcenters geopend voor minder kwikgebruik