dinsdag 20 februari 2024
31 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
5
(2)

Minimum uurloon van SRD.30,- naar SRD.35,- per 1 juli

lees ook ...

Dichter S.Sombra kreeg kompe buku voor zijn 85ste jaar

Onlangs 13 februari mocht de bekende Coroniaanse Sranantongo dichter Stanley Slijngard meer bekend als S.Sombra zijn 85ste verjaardag op bijzondere wijze herdenken. De activiteiten van de Sombra Neti ...

Het minimumuurloon gaat per 1 juli omhoog met SRD. 5,- en wordt dus SRD.35,-. Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) maakte dit woensdag voor aanvang van de vergadering van de Raad van Ministers (RvM) bekend. De vakbonden hadden een bedrag van SRD. 38,50 voorgesteld.

De regering heeft met verschillende vakbonden een akkoord bereikt om per 5 mei zes maanden lang- mei tot en met november- de landsdienaren een bedrag van SRD.2.500,- te geven uit een bedrag van SRD.1,2 miljard van de begroting. Meer geld in de samenleving doen zorgt altijd voor meer inflatie. Consumentenprijzen kunnen hierdoor ongecontroleerd stijgen, en voor minder koopkracht zorgen.

De bewindsman wijst erop dat het huidige minimumuurloon voortkomt uit de armoedegrens van toen. Enkele maanden terug werd het gesteld op SRD 3500, -. Ondertussen is dit bedrag ook al achterhaald vanwege de koers- en brandstofstijgingen van de afgelopen maanden. Het is niet duidelijk wat men nu moet verwachten.

Bron foto: Suriname Nieuws

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinimum uurloon van SRD.30,- naar SRD.35,- per 1 juli