woensdag 31 mei 2023
31.8 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Minimale voorwaarden gezondheidszorg gepubliceerd

lees ook ...

Openbare Werken begint pilotproject voor handmatig onderhoud...

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft aangekondigd dat ze vanaf 2021 zullen overschakelen op handmatig onderhoud van kanalen en lozingen. Dit besluit is genomen vanwege de stijgende kosten, de...

Het ministerie van Volksgezondheid heeft vanaf 03 april 2023 de minimale voorwaarden gepubliceerd, die gebruikt zullen worden binnen de gezondheidszorg informatiesystemen in Suriname. Hiermee zijn wij een stapje hoger op de ladder in vooral de eerstelijnszorg oftewel de huisartsenzorg.

Het ministerie doet een beroep op alle zorginstellingen en eerstelijns poliklinieken die van plan zijn een informatiesysteem aan te schaffen, om dit systeem te laten voldoen aan deze minimale voorwaarden, welke onder andere standaarden die internationaal gebruikt worden voor zorg informatiesystemen bevatten.

Wanneer de systemen in de diverse zorginstelling en huisartsenpraktijken aan deze minimale voorwaarden voldoen, kunnen ze makkelijker via het health information exchange platform (HIEP) informatie uitwisselen om de zorg van het individu te continueren, medicijnen te kunnen bewaken, overconsumptie te kunnen tegengaan en zal rationeel gebruik van informatie worden gestimuleerd.

De minimale vereisten van het HIEP zullen spoedig worden gepubliceerd waarna het ministerie zal overgaan tot certificering van huisartsen informatiesystemen voor gebruik in Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinimale voorwaarden gezondheidszorg gepubliceerd