vrijdag 19 april 2024
25 C
Paramaribo
8.2 C
Amsterdam
0
(0)

Minimale voorwaarden gezondheidszorg gepubliceerd

lees ook ...

Nieuwe database overlijdensakten van Suriname onthult verbor...

Op woensdag 17 april wordt een belangrijke stap gezet in het onthullen van de geschiedenis van Suriname na de emancipatie van 1863 met de publicatie van de database Overlijdensakten van Suriname (1846...

Het ministerie van Volksgezondheid heeft vanaf 03 april 2023 de minimale voorwaarden gepubliceerd, die gebruikt zullen worden binnen de gezondheidszorg informatiesystemen in Suriname. Hiermee zijn wij een stapje hoger op de ladder in vooral de eerstelijnszorg oftewel de huisartsenzorg.

Het ministerie doet een beroep op alle zorginstellingen en eerstelijns poliklinieken die van plan zijn een informatiesysteem aan te schaffen, om dit systeem te laten voldoen aan deze minimale voorwaarden, welke onder andere standaarden die internationaal gebruikt worden voor zorg informatiesystemen bevatten.

Wanneer de systemen in de diverse zorginstelling en huisartsenpraktijken aan deze minimale voorwaarden voldoen, kunnen ze makkelijker via het health information exchange platform (HIEP) informatie uitwisselen om de zorg van het individu te continueren, medicijnen te kunnen bewaken, overconsumptie te kunnen tegengaan en zal rationeel gebruik van informatie worden gestimuleerd.

De minimale vereisten van het HIEP zullen spoedig worden gepubliceerd waarna het ministerie zal overgaan tot certificering van huisartsen informatiesystemen voor gebruik in Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinimale voorwaarden gezondheidszorg gepubliceerd