woensdag 29 november 2023
26.6 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
0
(0)

Mini infobeurs kinderrechten districten

lees ook ...

Presidentiële werkgroep start huis-aan-huis onderzoek in Flo...

De presidentiële werkgroep Wijken in Ontwikkeling (WIO) is van plan binnenkort te beginnen met een wetenschappelijk buurtonderzoek in Flora B en de omliggende gebieden. Het hoofddoel is het verzamelen...

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) is ervan overtuigd dat kinderen hun rechten moeten kennen. Men heeft daarom bewust gekozen voor zes mini-infobeurzen landelijk. In Peperpot Nature Park te Commewijne werd de eerste gehouden. Aanwezig waren ook vertegenwoordigers van het Unicef, burgervader Mohamedshafiek Radjab en assembleelid Evert Karto.

“Wij zijn verplicht om kinderen te informeren over hun rechten, zeker omdat ik denk dat veel van hen zich niet bewust zijn van hun rechten. Daarom zullen deze beurzen bijdragen aan hun kennis,” aldus de bewindsman.

Mac Andrew  zei dat met ondersteuning van het Unicef ook beurzen gehouden zullen worden in Paramaribo, Para, Wanica, Nickerie en Marowijne. Leerlingen van verschillende scholen in Commewijne – van het lager onderwijs tot de middelbare school – mochten tot één uur ‘s middags de beurs bezoeken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMini infobeurs kinderrechten districten