maandag 15 augustus 2022
26.1 C
Paramaribo
21.8 C
Amsterdam
0
(0)

Mini-awarenesscampagne over nationale waterproblematiek op Wereldwaterdag

lees ook ...

Verdachte Most Wanted lijst opgepakt

Romieram Khan (42) alias 'Romie', die op de most wanted lijst van de politie voorkwam, is op zaterdag 09 juli door de politie van regio West na bekomen en uitgewerkte informatie aangehouden. Romier...

Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) zal ook dit jaar verschillende activiteiten organiseren in verband met Wereldwaterdag op 22 maart. In samenwerking met de N.V. Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) en het Ontwikkelingsfonds van de Verenigde Naties (UNDP) zal in Suriname de bewustwording worden gecreëerd over de nationale waterproblematiek middels een mini-awarenesscampagne.

Het thema voor dit jaar is ‘Grondwater, maak het onzichtbare zichtbaar’. Naar aanleiding hiervan zijn onder andere statements en videoproducties voorbereid en wordt op een later tijdstip afgesloten met een verhalenwedstrijd georganiseerd door de UNDP in samenspraak met het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen waaraan schoolgaande jongeren deelnemen.

Een van de doelstellingen ressorterende onder de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) waar het ministerie zeker acht op slaat, is het aantal mensen zonder of met een tekort aan schoon en veilig drinkwater tot de helft te reduceren. Zo heeft zij in de achter ons liggende periode, in enkele gebieden waterzuiveringssystemen geïnstalleerd. Dit proces houdt in dat het rivierwater dat ook afkomstig is van het grondwater, gezuiverd wordt tot schoon en veilig drinkwater uit de kraan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMini-awarenesscampagne over nationale waterproblematiek op Wereldwaterdag