maandag 6 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
0
(0)

Mini-awarenesscampagne over nationale waterproblematiek op Wereldwaterdag

lees ook ...

SLM agrees to lease an Airbus A340-300

  The Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) and V2 Aviation DMCC of Dubai have agreed to a lease for an A340-300. The contract is valid for 8 months. Work on phasing in and establishing an ...

Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) zal ook dit jaar verschillende activiteiten organiseren in verband met Wereldwaterdag op 22 maart. In samenwerking met de N.V. Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) en het Ontwikkelingsfonds van de Verenigde Naties (UNDP) zal in Suriname de bewustwording worden gecreëerd over de nationale waterproblematiek middels een mini-awarenesscampagne.

Het thema voor dit jaar is ‘Grondwater, maak het onzichtbare zichtbaar’. Naar aanleiding hiervan zijn onder andere statements en videoproducties voorbereid en wordt op een later tijdstip afgesloten met een verhalenwedstrijd georganiseerd door de UNDP in samenspraak met het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen waaraan schoolgaande jongeren deelnemen.

Een van de doelstellingen ressorterende onder de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) waar het ministerie zeker acht op slaat, is het aantal mensen zonder of met een tekort aan schoon en veilig drinkwater tot de helft te reduceren. Zo heeft zij in de achter ons liggende periode, in enkele gebieden waterzuiveringssystemen geïnstalleerd. Dit proces houdt in dat het rivierwater dat ook afkomstig is van het grondwater, gezuiverd wordt tot schoon en veilig drinkwater uit de kraan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMini-awarenesscampagne over nationale waterproblematiek op Wereldwaterdag