dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Minderjarige mogelijk sexueel misbruikt door sporttrainer

lees ook ...

Santokhi releases a set of steps to control the exchange rat...

At a press conference held by the administration, President Chan Santokhi declares that crucial decisions would be made in the government council on Wednesday. A set of actions will be implemented to ...

Er loopt al drie jaar een strafzaak tegen voetbaltrainer Ricardo O. die ervan wordt verdacht een minderjarig meisje te hebben  misbruikt. De zaak duurt lang. Maandag heeft Maggie Schmeitz samen met enkele anderen  een stil protest gehouden aan de Monseigneur Wulfinghstraat tegenover het gerechtsgebouw, om hun misnoegen te uiten.

Het slachtoffer was 14 toen de zaak aan het licht kwam. Ze voetbalde onder leiding van de voetbaltrainer bij de vrouwenvereniging Super Rich Dignity. Hij heeft vanaf het begin de beschuldigingen ontkent.

De zaak wordt steeds verdaagd. Rechter Maureen Dayala heeft de zaak nu uitgesteld naar 15 maart. Volgens Schmeitz was het protest ook om andere slachtoffers een riem onder het hart te steken.  Schmeitz vindt dat slachtoffers in de steek worden gelaten. Sportman Vurnun Sordam heeft ook de actie ondersteund. Hij benadrukt dat dit vaker voorkomt, dan wordt gedacht. Schmeitz is teleurgesteld  in de opkomst, maar zal misschien nadenken over andere vormen van actie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinderjarige mogelijk sexueel misbruikt door sporttrainer