woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

Minderjarige kinderen van de straat gehaald door Stichting 1 voor 12

lees ook ...

Bewustwordingscampagne CRPD zet zich voort op scholen

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) en het Kinderfonds van de Verenigde Naties (Unicef) hebben op woensdag 24 mei 2023 de bewustwordingscampagne over de Conventie voor de Rec...

De vierjarige Jamal en negenjarige Muraischa zijn door Stichting 1 voor 12 van de straat gehaald. 1 voor 12-voorzitter Louis Vismale werd door de politie van Latour gebeld met het verzoek om hulp te bieden aan de kinderen en hun moeder. Het gaat om het gezin van Muriel Adel wiens huis op 21 mei 2021 is afgebrand.

Vismale, die zich momenteel in Nickerie bevindt, heeft direct contact gemaakt met Huize Campagne. Op zijn verzoek zijn de kinderen opgevangen. De stichting heeft ook SRD 2.000 overhandigd aan het kindertehuis ten behoeve van de minderjarigen. Het geld komt uit donaties van Stichting Kripa, één van de vele donateurs.

De kinderen zien er ondervoed uit. Hij heeft de zorg van de kinderen op zich genomen. Stichting 1 voor 12 doet een beroep op de gemeenschap van Suriname en die van het buitenland om te doneren, zodat de zorg van de kinderen gegarandeerd blijft. “Kinderen zijn de toekomst en we kunnen ze niet zo laten.”

Stichting 1 voor 12 heeft moeder Adel en haar kinderen ook ondersteund toen hun woning volledig afbrandde. Voor de moeder is er nog geen opvang. De stichting is drukdoende om een opvang voor haar te zoeken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinderjarige kinderen van de straat gehaald door Stichting 1 voor 12