dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
5
(2)

Minderjarig meisje illegaal Suriname binnengebracht en mishandeld door stiefmoeder

lees ook ...

Drempelkosten SEH Wageningen tijdelijk opgeschort vanwege ro...

De drempelkosten voor behandeling op de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Petronella Ziekenhuis in Wageningen zijn tijdelijk opgeschort, zo maakte minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid gisteren bek...

In de maand juli 2023 werd de 11-jarige B.T. zonder toestemming van haar moeder vanuit Guyana illegaal naar Suriname gebracht door haar vader B.K. en diens huidige partner M.D. via de backtrackroute. De vader, een visser op Boskamp in het district Saramacca, is vaak dagenlang op zee, waardoor het kind achterblijft met de stiefmoeder, M.D.

Tijdens de afwezigheid van de vader werd het kind onderworpen aan onmenselijke behandeling en mishandeling door de stiefmoeder. Buurtbewoners merkten op dat het kind hulp zocht bij hen, wat leidde tot het besef van de situatie.

Toen de vader op de hoogte werd gesteld van de handelingen van zijn partner, liet hij het meisje tijdens zijn afwezigheid elders verblijven. Ondanks deze maatregel werd het meisje op woensdag 27 december 2023 opnieuw mishandeld door de stiefmoeder, wat direct werd gemeld bij de politie van het bureau Calcutta.

De wetsdienaren bezochten de locatie, voerden een onderzoek uit en arresteerden op 27 december 2023 de stiefmoeder op haar woonadres. Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte M.D. in verzekering gesteld. Het verdere onderzoek van deze zaak is overgedragen aan de politie van Jeugdzaken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinderjarig meisje illegaal Suriname binnengebracht en mishandeld door stiefmoeder