donderdag 6 oktober 2022
25.5 C
Paramaribo
12 C
Amsterdam
5
(1)

Minder strenge Covid-maatregelen in december onder voorwaarden mogelijk

lees ook ...

Verhalen over culturen en saamhorigheid

Kit-Ling Tjong Piang Gi, een Surinaamse kunstenaar wiens overgrootvader van moederskant in 1854 met de eerste groep Chinezen naar Suriname emigreerde, heeft ons verrast met het boek ‘Het Alakondre Dra...

Begin oktober leek het vieren van de traditionele owru-yari niet mogelijk. Door de pandemie zag dat er somber uit. Echter laten veel meer mensen  zich nu vaccineren, waardoor er licht is in de tunnel.  Javier Asin coördinator van het Nationaal Coördinatieteam Covid-19-vaccinatie ziet het niet langer als onmogelijk, “als de vaccinatiegraad toeneemt en de druk op de zorg afneemt, is het niet onmogelijk dat we in december bepaalde activiteiten wel toelaten.”

Goed nieuws van de Covid-19 persconferentie donderdag is dat meer dan vijftig procent van de bevolking minstens een prik heeft gehad, en het aantal volledig gevaccineerden is meer dan 39 procent.

“We zien een enorme stormloop om te vaccineren. We weten niet precies hoe dat komt, maar we zien dus dat het hebben van een periode waarin meer mogelijk is met oudjaar niet onmogelijk is. Ik denk dat we het als samenleving kunnen als we dit als gezamenlijk doel stellen. En misschien moeten we dan oudjaar in januari doen. Maar het gaat bij mij vooral om een gezamenlijk streven te identificeren en ervoor te gaan door te vaccineren”, dit is voorgehouden door  Nannan Panday-Gopisingh.

Directeur van Volksgezondheid Rakesh Gajadhar Sukul was ook aanwezig. Hij haalde aan dat  tachtig procent volledig gevaccineerde een mooi streven is. “Maar als de druk op de zorg afneemt en het aantal vaccinaties ook toeneemt en de besmettingen afnemen is het eigenlijk ook niet eerlijk naar de gevaccineerden toe om hen te blijven straffen.” Mogelijke versoepeling onder bepaalde voorwaarden is dus voor meerdere actoren niet onmogelijk in december. De voorwaarden zijn wel een hogere vaccinatiegraad, minder besmettingen, welke gepaard gaat met minder druk op de zorg.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinder strenge Covid-maatregelen in december onder voorwaarden mogelijk