dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

Minder dan 30 procent deed mee aan verkiezing in Hong Kong

lees ook ...

Noodtoestand in Wageningen door aanhoudende bosbranden

In de afgelopen weken wordt Wageningen geplaagd door aanhoudende bosbranden, wat heeft geleid tot een verslechterende situatie in de regio. De inwoners klagen over een scala aan gezondheidsprobleme...

Een klein deel van de bevolking is in Hong Kong naar de stembus gegaan. Dit is een historische lage opkomst van 27,5 procent. Peking heeft ongeveer drie jaar geleden  een veiligheidswet ingevoerd. Het gevolg hiervan is dat het grootste deel van de oppositie in de gevangenis is beland. De leiding van het land heeft zelf bepaald op wie er gestemd mocht worden. Het volk liet haar mening blijken door de opkomst.

De verkiezingen hebben voor steeds meer mensen geen betekenis. “Je kunt zien dat iedereen het gevoel begint te krijgen dat de verkiezingen geen betekenis hebben”, legde Lemon Wong uit aan het internationale persbureau Reuters. “Zelfs voorstanders van het huidige bestel vragen zich af waarom ze moeten stemmen, omdat het allemaal hetzelfde is.” Wong hoort tot de weinige overgebleven democraten in het land.

Zes mensen zijn gearresteerd, die online een oproep deden om de verkiezingen te boycotten door ongeldige stemmen uit te brengen. Een aantal van 10.000 politie-agenten was op de been.

Bron: NOS

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinder dan 30 procent deed mee aan verkiezing in Hong Kong