Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Minder corona gevallen, maar tweede covidgolf niet uitgesloten

Geplaatst

op

Minister Amar Ramadhin. Beeld Youtube

Er is in Suriname in de week van 14 tot 21 september een sterke daling in het aantal Covid-19 besmettingen geregistreerd. Deze dalende trend is ook terug te zien in opnamen op de isolatiefaciliteiten, ziekenhuis/ verpleegbedden en icu bedden. De  bedbezetting is thans gemiddeld 25%. Het strengere toezicht op de handhaving van de afgekondigde maatregelen heeft mogelijk  bijgedragen aan de remming van de overdracht van het corona virus in Suriname. 

Om dit resultaat te behouden en de besmettingen zelfs verder terug te dringen is het noodzakelijk dat iedereen zich aan de maatregelen en aan de protocollen voor transport, werk, religieuze activiteiten en recreatie houdt.  Er vinden regelmatige, onaangekondigde controles plaats door de controlediensten van de verschillende ministeries.

De protocollen voor onderwijs, internaten/weeshuizen en crèches worden deze week gefinaliseerd. De ministeries van Onderwijs, Volksgezondheid en Sociale Zaken zullen de directies en leidinggevenden begeleiden in het gebruik van deze protocollen zodat onze kinderen weer COVID-veilig naar hun school, internaat of crèche kunnen gaan.

De afgelopen dagen zijn er op diverse social mediakanalen advertenties geplaatst van bars, terrassen en cafe’s die events organiseren met DJ, Karaoke en live entertainment met zang. Ook worden er feesten georganiseerd in gesloten ruimtes met muziek terwijl schreeuwen en luid praten waaronder  ook zingen wordt gerekend, bij terras dining niet is toegestaan en ook  (huis)feesten zijn verboden.  Het ministerie van Volksgezondheid waarschuwt de bevolking om niet af te gaan op dergelijke events. Over de gehele wereld en laatst nog in Nederland, bleken zulke bijeenkomsten in bars en clubs  superspreader events te zijn voor het corona virus.

De afgelopen week is het openbaar vervoer weer opgestart en de komende week gaan de scholen weer open wat een grotere beweging van werkende mensen binnen de samenleving teweeg brengt. Het virus is niet verdwenen en het blijft dus noodzakelijk om voorzichtig te zijn en de maatregelen en protocollen in acht te nemen om een tweede covidgolf te voorkomen  – culturu.com

 

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen